Vem är fattig i Sverige?

Kategori: kategori kommentar
Publicerad fredag, 29 januari 2016
Skriven av Administrator

Vem är fattig i Sverige?

Reflektion: Sverige är fortfarande ett av världens rikaste länder. Ändå breder fattigdomen ut sig, hur kommer det sig? Ödet kan drabba alla, i form av sjukdom o arbetslöshet, osv. Jag har absolut inte super rik men jag jobbar och hjälper till att försörja dom som inget gör på dagarna! Är man arbetslös måste man vara beredd på att kämpa. Söka mindre roliga jobb, flytta eller utbilda sig. När fler och fler människor utbildar sig och får upp ögonen för hur samhället ser ut så blir det allt svårare att känna sympati för inneboende lathet. Man bör få hjälp när man hamnar snett i livet, men den hjälpen bör rikta in sig på att få tillbaka personen på banan. Att under en lång period leva på bidrag är förkastligt om man i någon form kan arbeta. Blir jag arbetslös förväntar jag mig a-kassa. Blir jag utstämplad förväntar jag mig en lyftande hand från socialen. Jag kan inte gå till socialen och kräva att de ska köpa mig en ny bil. Det finns människor som haft en traumatiserande barndom, eller haft ångest senare i livet som gör de oförmögna mentalt att arbeta. De allra flesta av dessa personer har lagt många års studier eller kämpat 60-70 timmar i veckan för att dra igång ett företag. Usel lön med tanke på alla studieskulder men de flesta trivs med sin insats - Vill man komma någonstans kan man inte sitta hemma och lyfta olika bidrag. Att hitta ett jobb kan vara lika svårt som för en singeltjej som vill träffa en kille, men lyckas aldrig, det är lika pinsamt. En dag kan vi / du eller jag befinna oss i samma situation. Ska du ut med bilen eller ta en promenad....någon kan kana med bilen mot dig och då kan det vara hänt. Vi borde värna om varandra och lära oss lyssna. Jag har sökt alla jobb som finns, jag har haft rent usla löner men jag har aldrig tappat min självaktning och har aldrig skyllt mina misslyckanden på andra. Det finns nämligen en föreställning, nej tre förresten, om att fattiga skulle sluta vara fattiga om de bara gjorde som rika gör och det vill jag göra upp med.

1. …folk blir eller är fattiga för att de är dåliga på att hantera pengar alt. slösar bort dem på fel saker.

2. …alla kan spara ”om än så lite” och att detta skulle göra någon skillnad ekonomiskt för den som är fattig.

3. …man blir rik om man är ekonomiskt kompetent, bra på att snåla och hantera pengar.

Man kan bli sjuk av att vara fattig. Den regering som tar till sig den vetenskapen kommer att skapa ett friskare och ett tryggare samhälle. Det kan mycket väl vara så att en vinst på Triss gör en friskare när man slipper stressen som den oro skapar för att pengarna inte ska räcks till. Att vara fattig skapar oftast en inre stress som i sin tur skapar stela muskler och slår ut immunförsvaret. Kanske är detta egentligen - ytterst själva problemet: människor som upplever sig som fattiga utan att egentligen vara det. Att kunna skilja mellan att vara fattig och / eller bara ha dåligt med pengar. Jag är inte heller särskilt bra på att följa en personlig budget eller att ha speciellt bra koll på mina tillgångar. Jag vet att jag borde försöka vara det. Men det gör mig inte fattig. Det kanske försätter mig i en situation där jag slösat bort mina pengar, men det är inte att vara fattig. / M

Att vara fattig

Kategori: kategori kommentar
Publicerad tisdag, 24 juli 2012
30 garanterade sätt att förbli fattig hela livet

Läs raderna nedan med förnuft och glimten i ögat ! Dessa påståenden får dig kanske eller säkert att fundera på, vad det innebär att vara utan pengar en längre tid, dessutom en onaturlig känsla när ångesten kryper på, när plånboken gapar tomt. Inget roligt - alls ! Men vem är fattig i Sverige egentligen ? Är det du som har 250000 kr i årslön men saknar familj eller är det familjen som har en sammanlagd inkomst på 550000 kr som ska räcka till att försörja 4 barn, och har - villa - två bilar - en hund - sommarstuga - resor utomlands - fyra platt TV - och tusen pryttlar till ! Hur mycket pengar behöver man egentligen varje månad ? Ska man klara sig på mindre än 15 000 kronor i månaden med exempelvis två barn?

Vi vänder på konceptet och kollar nedan vad man kan göra för att förvärra hela situationen ännu mer !

Kommentarer är även välkomna här - se långt, långt ner.

Försök att hålla samma inköpstakt som dina grannar och vänner.
Bättre sätt att bränna pengar finns inte - perfekt sätt att göra av med alla pengar. Har någon en platt TV som du avundas – köp en ännu plattare super TV.

Handla all mat när du är riktigt hungrig.
Sörsta delen av din inkomst går till mat. Försök att vara både törstig och hungrig när du handlar nästa gång så att du kastar ner så mycket du kan och orkar i shopping vagnen innan du betalar. Allt är ju som bekant gott. Handla gärna något att äta på vägen hem också.

Släck aldrig dina lampor och behåll värmen på jämt.
Elbolagens anställda kan behöva en fin bonus och det är ditt jobb att se till att de får det också.

Strunta i totalkostnaden när du köper något.
Produkter behöver underhållas. Att köpa något betyder oftast kostnader för underhåll, förvaring och kostnader för att använda. Strunta i de kostnaderna – köp på bara.

Sluta spara.
Livet är kort. Betrakta pengarna i plånboken som att de försvinner av sig själva om du inte sätter sprätt på dem snabbt. Planera inte för framtiden. Vem vet vad som händer då? Det spelar ingen roll om du blir fattigpensionär senare – just nu behöver du shoppa!

Hyr eller leasa allt du kan på lång sikt.
När du hyr eller leasar saker så är du snäll mot bolagen som hyr ut eller leasar åt dig. Dina pengar försvinner helt enkelt. Köp inget som ökar i värde. Köp inte din bostad. Hyr den.

Gör som alla andra när du köper aktier.
Resultatet brukar bli att du liksom alla andra köper när aktien är för dyr och säljer när den är för billig. Grattis!

Köp aktier som någon tipsat om som heta.
Och för att lägga ytterligare sten på bördan – köp bara samma aktier för alla pengar. Om man vill bli fattig är det bra att lägga alla ägg i samma korg.

Gå ut och shoppa även när du inte behöver något.
Det är ett säkert sätt att göra av med pengar på något du inte behöver. Gör det till en vana att gå till ditt lokala köpcentrum när du är uttråkad. Då bränner du ännu mer pengar.

Köp alltid splitternya, dyra bilar.
Och gör det helst vartannat år så kommer pengarna att ta slut ganska omgående. Detta är ett utmärkt bra sätt att bli fattig snabbt eftersom nya bilar tenderar att blixtsnabbt sjunka i värde så fort de lämnat bilhallen.

Ta dyra sms-lån.
Det är också ett super bra sätt att bli av med alla pengarna. Räntorna är astronomiska så man blir mörkrädd för mindre och om du vill bli ett super proffs så tar du ett nytt sms-lån för att betala det gamla hela tiden.

Rök så mycket du orkar.
Röker du inte redan nu, så börja med det så fort som möjligt. Rökning kostar en bra slant och dessutom kan du bli så sjuk av det att du får sluta jobba tidigare och bara leva på sjukpension.

Ta en latte på väg till jobbet varje dag.
Det är flera tusen kronor om året när man räknar ihop det. På tio år är det priset för en halvrisig men ändå villa, på en mindre ort i Sverige. Jättebra!

Köp allt på kredit.
Det är smart att göra allt inköp på kreditkortet eftersom du inte blir lika vaksam på vad du köper då. Dessutom kostar det såklart mer. Du betalar räntor, avgifter och kanske förseningsavgifter. Det är också psykologiskt lättare att betala med kreditkortet eftersom det känns nästan som ett gratisköp.

Spela på Lotto, tips och annat.
Lotto och tipset är en som en frivillig skatt. Sannolikheten för att vinna är nästan obefintligt och om du räknar ut vad du lägger ner på det här kommer du antagligen fram till det är totalsumma som verkligen får dig att baxna. Börja spela poker på nätet också. Det finns ingen risk att du går ifrån ett pokerbord med pengar på fickan och om du skulle göra det, räkna från och med nu bara de få gånger du vunnit och glöm alla de gånger du inte vunnit.

Betala för mycket för saker.
Köp alltid det allra senaste på alla fronter. De senaste mackapärerna brukar alltid kosta mer och snart ersättas av bättre versioner som kostar mindre. Köp den första varianten.

Var sen med betalningar.
Om du betalar dina räkningar för sent får du både påminnelseavgifter och räntor att betala extra. Perfekt.

Köp saker du inte förstår dig på.
Det gäller aktier och andra investeringar. Blunda och välj bara. Och om någon kommer med en affärsmöjlighet som verkar vara för bra för att vara sann – betrakta den som sann.

Gör impulsköp.
Om affären säger att de bara har x antal av varan kvar – tro dem. Shoppa något bara för glädjen att shoppa och glöm hur det känts när du kommer hem alla andra gånger du gjort det.

Lita på en enda inkomstkälla.
Det är ett bra sätt att bli fattig. Om du får sparken eller om konjunkturen ändras och du får sluta av andra skäl har du inga andra pengar som kommer in. Investera inga pengar. Låt aldrig pengar jobba medan du sover.

Utbilda dig inte mer.
Du har ju redan gjort det och du har inget behov av att komma upp dig här i världen och tjäna mer pengar.

Låt skatteverket ta hand om dina pengar.
Se till att betala in mycket mer än du ska skatta så att du slipper ha ett kapital att investera. Låt staten betala en struntränta på dina pengar istället.

Köp utökade garantier.
När du köper manicker, köp alltid den extraförsäkring som säljaren föreslår oavsett om din hemförsäkring och övriga garantier täcker skador.

Underhåll inte dina saker.
Bor du i hus, strunta i underhållet så blir det dyrt på sikt. Låt bilen rasa ihop och ta inte hand om saker du äger. Ägna dig åt kapitalförstöring. Det är bättre att byta ut fönster än att måla dem.

Låt snålheten bedra visheten.
Ibland kan vi slösa bort pengar genom att försöka spara pengar. Vill du bli fattig är det ofta bra att köpa ett sämre fabrikat av något viktigt än att betala fullt pris för originalet eftersom det ofta blir fel på kopian.

Köp saker du inte använder.
Om du inte använder gymkortet – bra. Det kostar både pengar och ger dig dåligt samvete.

Be aldrig om löneförhöjning.
Att fråga om löneförhöjning eller byta jobb för att komma uppåt i lönegraderna är farligt om du vill förbli fattig. Bliv vid din läst.

Lyssna på andra fattigas råd om hur de gör för att bli rika.
Det fungerar uppenbarligen inte så råden är perfekta.

Strunta i budgetar.
Att göra budgetar är livsfarligt för den som vill förbli fattig. Budgetar skapar kontroll över pengar och det är inte det du vill ha. Du vill att pengarna ska rinna genom fingrarna som vatten.

Ta inte hand om din hälsa.
Det är dyrt att vara sjuk - perfekt för dig som vill bli fattig. Ät dåligt, träna aldrig och stressa mycket.

Lycka till

Att vara fattig är att alltid veta precis hur mycket pengar en har kvar eller precis hur mycket det inte räcker till.

Att vara fattig är att bara ha fyrtio kronor om dagen. Till allt.

Att vara fattig är att bara äta en gång om dagen. Med vissheten om att ett dygn är långt.

Att vara fattig är att ha dagens outfit varje dag. Tills den går sönder.

Att vara fattig är att hoppas att saker inte går sönder. Eftersom de kommer att fortsätta vara sönder.

Att vara fattig gör märkliga ting med begreppet "bäst före". Både när det gäller mat och föremål.

Att vara fattig är att hoppas att tandvärken går över.

Att vara fattig är att behöva ljuga för sina vänner. "Nej jag är inte hungrig."

Att vara fattig är att se räkningarna närma sig redan i början av månaden.

Att vara fattig är att se en genomsnittlig månadslön och tänka att det går att leva ett helt år på den.

Att vara fattig är att veta precis hur länge en toarulle räcker.

Att vara fattig är att ha slutat köpa nya saker för länge sedan.

Att vara fattig är att tänka att det vore mysigt med fredagsmys. Minst någon fredag i månaden.

Att vara fattig är att höra talas om existensminimum och tänka att det vore trevligt.

Att vara fattig är att glömma bort att en är fattig.

Att vara fattig gör skattesänkningar till någonting väldigt abstrakt.

Att vara fattig är att se en stort stark som en dålig investering.

Att vara fattig är att vara livrädd för orden "kostar extra".

Att vara fattig är att veta precis hur mycket hundra kronor extra i månaden egentligen betyder.

Att vara fattig är att veta att varje uns av att unna sig kommer att betalas igen med hunger.

Hur blev du fattig eller rik?

Kategori: kategori kommentar
Publicerad onsdag, 27 juli 2011

En del av oss är kreativa och spottar ut affärsidéer dagligen, medans andra mer sällan eller aldrig kommer på en affärsidé. 95% av alla "rika" människor som har tjänat ihop en större förmögenhet, har ofta lyckats genom att starta ett eget företag. Tänk på att din dröm som du tror är en toppidé eller tjänst kanske inte är den allra bästa på din ort. Internet har gett oss nya möjligheter som vi aldrig tidigare haft och det är nu hög tid att öppna ögonen och se den fulla potential som vår mediala utveckling erbjuder. Många har säkert startat flera olika företags idéer innan det har blivit ett riktigt lönsamt företag som man kan vara stolt över. Folk tror gärna att man kan lyckas på första försöket, men  verkligen ser helt annorlunda ut - De flesta företagen har 5-10 bolag bakom sig innan de börjar att uppleva ett lyckat företags koncept. Kom ihåg att detta med en bra idé kanske inte alltid var så bra i slutänden men en dålig idé kanske ändå är bättre en ingen idé alls. Beslutet att starta ett eget företag är ett viktigt ställningstagande och bör vara väl genomtänkt eftersom det finns många olika faktorer som påverkar framgångarna.

Jag välkomnar ärliga, seriösa, nyanserade inlägg eller kommentarer. Här kan man även lägga en tillbakalänk till den egna hemsidan om man vill. Berätta gärna om dina upplevelser om hur du blev fattig eller rik så andra får ta del av dina personliga upplevelser. Du får gärna komma med egna tips som kan vara till godo för oss andra. Välkommen att kommentera!

När pengarna är slut !

Kategori: kategori kommentar
Publicerad tisdag, 22 november 2011

Egen tanke ! - när pengarna tryter och när man måste komma på ett trevligt sätt att tjäna pengar på.

Tom penga pung är en eländig, hopplöst, jobbig upplevelse - att plånboken visar sig vara helt uttömd på valuta, sedlar eller andra pengar känns inte som nåt man vill uppleva för ofta. Man kan fråga sig själv är pengarna verkligen slut nu eller går det att göra något åt denna situation? Kan man kanske tjäna lite pengar snabbt på nåt sätt ? Att låna pengar i alla lägen borde vara uteslutet och jag ska undersöka om man kan använda sig av andra metoder. Hela Internet är överhopad av olika sätt att tjäna snabba pengar på. Det besvärliga är att hitta agnarna ur vetet, det kvittar ju nästan vad man söker efter, till exempel: tjäna pengar snabbt eller tjäna pengar på så får man upp en mängd suspekta sidor. Dessa två exempel är förresten de vanligaste sökorden som folk söker, googlar på om man utesluter ordet "pengar" förstås !

Precis som SAAB så sitter man i en besvärlig sits och hoppas att krisen snart ska vara över. Varför är inte månaderna kortare, då kanske pengarna hade räckt längre - eller varför har man inte fler löneutbetalningar, det vore väl något att ta till sig för arbetsgivarna, en ny giv som alla arbetstagare säkerligen skulle gilla och ha nytta av. Vinna på triss kommer väl heller aldrig att hända, annars vore det välkommet med ett sådant bidrag så att kontot hade fyllts på ordenligt allt ibland. Sen vill man förstås spara lite på banken, köpa lite småsaker och köpa fika på stan kanske, men hur ska man få pluringarna att räck till för denna trevliga sysselsättning? Plötsligt är pengarna helt slut. Och det är redan den 4 i varje månad! Varför är månaderna så otroligt, dumt, korta, och varför är inte allt gratis som man vill ha så där jätte gärna! Suck...Suck....

Jag läste om ett bra tips nånstans: Man sprider ut sina pengar över hela rummet eller placerar pengar i garaget, lägg typ 50 kronor i en gammal skolväska eller rostig blomvas, 500 kronor i en pocketbok, etc, Efter en tid när man behöver hitta sina gömda pengar så får man leta rejält, och man hittar säkert inte alla ! Sedan när man får för sig att läsa just den där boken som en viss sedel ligger i, så ramlar den förhoppningsvis ut och man blir naturligtvis överlycklig - för den har man ju som sagt var redan glömt att man la där, rolig grej att placera pengar på detta viset . Bra tips.....!

SKRALT I KASSAN ! - Inget klirr i pluringen! Känner du igen dig? Kanske har du bränt ditt krut på en exklusiv bil eller utlandsresa. Köpa begagnade böcker är inte nån dum idé i detta sammanhang. Köp billigt och sälj dyrt! Gör en rejäl förtjänst och du kan leva igen. Fyll börsen (plånboken) till brädden och känn att du kan vakna nästa morgon med ett leende på läpparna. Egen insats som har lönat sig och utan att du har tagit i så att du kräks eller kvävs. Jag kommer ihåg från lågstadietiden hur idéerna flödade och hur enkelt det var att få ihop ett kul skolprojekt och på detta sättet få lite pengar till klassen. Det blev en trevlig överraskning när man dessutom kunde spara pengar efter till exempel en skolresa eller så kunde man skicka pengar (överskottet) till bättre behövande - då kände man sig stolt !

Visst är det fantastiskt vad man kan tjäna pengar på att gå på olika loppisar. Man kan göra riktiga fynd och man kan tjäna pengar på denna roliga sysselsättning och dessutom, bli riktigt duktig på detta. Det finns alltid lite nytt och fint att visa upp efter en runda på loppis ! Folk slänger ju bort vad som helst nu för tiden verkar det som. Det blir mer som en sport att hitta någonting användbart till ett attraktivt pris! - Och glad blir man i sinnet när man har gjort en bra deal. Varför köpa nytt bord, porslin eller möbler när det som är gammalt är så mycket finare och billigare - så ut och fynda och spara en slant så att du har råd till nästa månadens utgifter mm.

Det är viktigt i en relation att man kan vara generös eller är det gammalmodig att ha denna uppfattning? När man var liten så var ju morsan alltid så generös och hade blick för vad som var rätt eller fel. Men jag tror att jag blir mest upprörd när det uppdagas att någon säger att det är dåligt ställt med ekonomin när man egentligen vet att det finns ett gammalt arv som man inte har avslöjat för någon. Att vara generös är en viktig fråga för mig, men väljer gärna själv vem jag ska vara generös mot - alltså den jag gillar och har förtroende för får oftast en del förmåner som inte andra får, med detta vill jag ha sagt att jag inte har nåt till övers om man behandlar mig utan respekt.

Till exempel så ser jag till att skämma bort mina närmast sörjande så till den milda grad så att somliga som ser och känner mig på nära håll får äpplet i matstrupen eller sväljer tungan utan att förstå varför. Den krassa verkligheten handlar alltid om besvärliga  prioriteringar och jag vill göra dessa på egen hand, inte vara tvingad att tänka på vad andra anser sig ha rätt att kräva av mig.

Skriv gärna din berättelse nedan om personliga "tjäna pengar" tankar !

 

Testa din bredbandshastighet - Gratis!!

Kategori: kategori kommentar
Publicerad torsdag, 05 mars 2009

Så här kan ett mätresultatet se ut - Kolla själv genom att klicka på bilden eller gå direkt till bredbandskollen.se

Hur fungerar Bredbandskollens TPTEST ?

Bredbandskollen är ett finurligt verktyg som hjälper bredbands intresserade att mäta sin bredbandsuppkoppling. Med hjälp ett avancerat mätverktyg kan man få ett värde och en fingervisning om hur väl detta stämmer överens med den förväntade hastigheten på Internetanslutningen - blir riktvärdet det förväntade så kan du vara riktigt nöjd men ligger det under riktvärdet kan du klaga hos din bredbandsleverantör. Säkert har du undrat någon gång över hur snabbt ditt bredband egentligen är. Vad du kan göra är att söka på Internet - Skriv och Sök ! Bredbandshastighet - Vad är min hastighet på bredbandet - Testa Bredbandet - Bredbandstest - TPtest - Testa hastigheten på mitt bredband - Hur snabbt bredband har jag - Bredband Bredbandsbolaget.

OK ! Vad är en bredbandsanslutning eller vad är ett bredband egentligen ?

Alla har väl hört talas om internet och på vilket sätt man kan koppla upp sig mot Internet. Detta är den mest frekventa standarden idag om man jämför bara för ett antal år sedan då det var uppringd Internet med modem som gällde. Men hur förklarar man begreppet Bredband enklast ? Här kommer en enkel förklaring som alla kan förstå.                         
För att kalla en uppkoppling för bredband måste överföringshastigheten vara på mist 256 kbits/s. Denna signal får inte vara förvrängd eller vara förstörd på något vis under överföringen - dessa regler måste följas och det är Post och telestyrelsen som delar ut rättigheter till olika distributörer och samma myndighet jobbar hårt för snabbare hastigheter som då gynnar dig och mig i sista änden.

Nämnas kan också att det man kallar bredband idag kallades tidigare för internetuppkoppling detta på grund av att man ansåg sig uppkopplad mot internet hela tiden. Men hastigheten på dagens bredband är definitivt mycket snabbare än dåtidens bredband, och kanske har man det så bra att det finns möjlighet till en optiskt fiberkabel anslutning - för då går det riktigt snabbt - man kallar detta för att man har en snabb lina ofta upp till 100mbit/s.

Konstruktionen på ett bredband kan vara uppbyggt på många olika sätt. I Sverige har vi ett antal olika tekniker för bredbandsnät och här nämner jag några:

* Bredband - som använder det vanliga koppar - telefon nätet
* Bredband - som använder kabeloperatörernas befintliga nät
* Bredband - som använder befintliga elnät
* Trådlöst (mobilt) bredband
* Bredband - som använder sig av fiberkablar
Sverige och utlandet utforskar hela tiden ny teknik för utbyggnad av det fasta- och det mobila bredbandet.

 

Vad är viktigt att tänka på vid val av bredband?

Valet av bredband i hemmet kan vara ganska knivigt och det är flera saker att fundera på innan du bestämmer dig vilket du ska välja.

  • Vilken hastighet har du behov av och kanske ska det väl nämnas också vilket du egentligen har råd med.
  • Hur viktigt är det att du får tillgång till den snabbaste uppkopplingen som finns.
  • Är du intresserad av att ladda ned stora filer eller kanske filmer i parti och minut
  • Stora filer är lika med snabb uppkoppling, annars tar det otroligt lång tid att ladda ned.
  • Har du bredband redan idag ? Då kanske du skulle testa din hastighet för att mäta om den stämmer med det abbonemang som du har beställt.
  • Har du en Windows baserad dator kanske du önskar dig en utvecklat säkerhetslösning för bästa skydd mot virus mm
  • Är du beroende av god support, kundtjänst och känner dig novis beträffande dator användningen, ta reda på vilken leverantör som passar dig !
  • Hur ser villkoren ut ? Hur lång bindningstid kräver leverantören för att det ska bli en behaglig månadskostnad.
  • Kan du flytta till annan leverantör om du är missnöjd - kan du byta upp dig till högre hastighet om önskemål om detta dyker upp.

 

Skriv gärna en kommentar nedan om hur eller om du tycker att din bredbands uppkoppling motsvarar dina förväntningar och det abonnemang som du betalar för. Glöm inte att ta kontakt med din bredbandsleverantör om du är missbelåten med din hastighet och om den inte motsvara det som är utlovat. Det gjorde jag i en period och fick då en reducerad kostnad som motsvarade ett bredbands - abonnemangs - steg mindre. Mm ! Vilket långt ord det blev där....

TESTA DIN BREDBANDSHASTIGHET PÅ BREDBANDSKOLLEN.SE NU !   .

DMC Firewall is a Joomla Security extension!