RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. ANALYS Medicinteknikbolaget Getinge har brottats med problem i flera år. Affärsvärlden ser inget köpläge på nuvarande nivåer.
 2. Opec-mötet har avslutats med ett avtal om produktionsminskningar för Opec+ (Opec tillsammans med länder utanför Opec) på 1,2 miljoner fat per dag.
 3. Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 155.000 personer i november. Arbetslösheten uppgick till 3,7 procent, jämfört med 3,7 procent månaden före.
 4. Många frågetecken kring brexit kvarstår oavsett vad det brittiska parlamentet beslutar på tisdag. Affärsmannen Jacob Wallenberg tror att många svenska företag har anledning att fundera kring hur förberedda de egentligen är.
 5. Japanska åklagare har beslutat att åtala såväl den avsatte ordföranden Carlos Ghosn som bolaget Nissan Motor redan på måndag.
 6. Tobaksjätten Altria köper drygt 146 miljoner nyemitterade aktier, motsvarande 45 procent, i cannabisbolaget Cronos.
 7. Efter tre dagar med tydliga nedgångar rekylerade Stockholmsbörsen med breda uppgångar på fredagen.
 8. Spotlight har beslutat att handelsstoppa Zenergy i väntan på mer information från bolaget.
 9. Norwegian kommer under första kvartalet nästa år att bryta mot sina lånevillkor. Det tror DNB Markets, som enligt Dagens Næringsliv i ett kundutskick skriver att flygbolaget kan behöva ta in pengar före nyår.
 10. Ytterligare en bank pekar ut Zalando som ett potentiellt uppköpsobjekt.
 11. Astra Zenecas cancerpreparat har vunnit en statlig upphandling i Kina.
 12. Stockholmsbörsen återhämtade sig rejält i den inledande handeln på fredagen efter en mer positiv utveckling i USA och stigande Asien-börser.
 13. Ett konsortium bestående av Anta, Fountainvest Partners, Chip Wilson och Tencent har nu lagt ett bud på Amer Sport efter flera månaders "preliminärt intresse".
 14. Hedgefonden Bodenholm har köpt fler aktier i affiliatebolaget Catena Media efter flaggningen för drygt 5 procent den 8 november. I slutet av månaden uppgick innehavet till motsvarande 7,4 procent.
 15. Egentligen pekar allt på en riktigt bra utveckling för företagen, ändå skälver börserna av oro. Men enligt experterna grundar sig oron på en osäkerhet kring konjunkturen - vart är vi på väg?
Our website is protected by DMC Firewall!