RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Banksektorn bidrog starkt till att hålla Stockholmsbörsen i negativt territorium på torsdagen. Strålkastarljuset riktades för andra dagen i rad mot Swedbank, vars aktie fortsatte att backa kraftigt efter onsdagens SVT-avslöjande om inblandning i baltisk penningtvätt.
 2. Hur ska arabvärlden gå från olja och gas till sol? Helen Ahlbom och Marie Alpman åkte till Dubai för att söka rätt på svaret.
 3. Investmentbolaget föreslår en utdelning om 3:20 kronor per aktie.
 4. Det danska logistikkonglomeratet Maersks aktie rasar 10 procent i Köpenhamn på torsdagsförmiddagen. Detta efter att bolaget presenterat osäkra prognoser för 2019.
 5. Tre insynspersoner har det senaste dygnet köpt aktier i Swedbank.
 6. Danske Bank meddelar att amerikanska finansmyndigheten SEC också gör en utredning av bankens inblandning i penningtvätt i Estland.
 7. Stiftelsen Affärsvärlden delar varje år ut omkring 400 000 kronor. I år delas för första gången ett större stipendium på 200 000 kronor ut till den eller dem som vill skriva en bok med relevans för svenskt näringsliv och ekonomi. Boken kommer att ges ut tillsammans med bokförlaget Roos & Tegnér.
 8. PORTFÖLJUPPDATERING Underleverantören AQ Group stiger på bokslutet. Så här agerar Avkastningsportföljen.
 9. Såväl Handelsbanken som ABG Sundal Collier sänker sina rekommendationer för Swedbank.
 10. Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, var negativt och uppgick till 4 miljarder kronor fjärde kvartalet.
 11. Det uttrycktes en osäkerhet kring huruvida centralbanken ska vidta ytterligare räntehöjningar under året, enligt protokollet från senaste penningpolitiska mötet den 29-30 januari. 
 12. Riksbanken bör avvakta med ytterligare räntehöjningar till dess att de ekonomiska utsikterna är mer förenliga med att uthålligt uppnå inflationsmålet, skriver IMF.
 13. Starbreeze har skickat in en begäran till Stockholms tingsrätt om att den pågående rekonstruktionsperioden ska förlängas med tre månader.
 14. Nordeas finansdirektör Christopher Rees har köpt 20.000 aktier i banken för drygt 1,7 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd