RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Det amerikanska detaljhandelsbolaget JC Penney rasade runt 23 procent i den amerikanska förhandeln på torsdagen.
 2. Stockholmsbörsen var upp under den pågående lunchhandeln på torsdagen, och marknaden kunde andas lite lugnare efter förhoppningsfulla signaler om en fortsatt handelsdialog mellan USA och Kina.
 3. Electrolux plockas ur Nordeas modellportfölj och ersätts med ett skogsbolag.
 4. Stockholmsbörsen inledde i likhet med de större europeiska börserna torsdagens handel med en uppgång efter förhoppningsfulla signaler om en fortsatt handelsdialog mellan USA och Kina.
 5. Med en intäktsökning om 41 procent, varav organisk tillväxt 39 procent, kännetecknades Cherrys andra kvartal av expansion och investeringar, skriver spelbolagets tillförordnade vd Gunnar Lind i rapporten.
 6. "Vi går nu in i hösten med goda orderstockar, välbalanserat lager, större säljkårer, en fortsatt intensiv marknadsföring samt bättre sortiment och produkter än någonsin", skriver vd Torsten Jansson i delårsrapporten.
 7. Den danska bryggerikoncernen Carlsberg höjer sin helårsprognos till att rörelseresultatet väntas öka organiskt med höga ensiffriga tal. Tidigare prognos var en organisk resultattillväxt om "mellanensiffriga" tal.
 8. Finansminister Magdalena Andersson väntas höja Sveriges tillväxtprognos, men antas ligga lågt med vallöften när hon i Harpsund i dag presenterar den rödgröna regeringens sista ekonomiska uppdatering inför valet.
 9. De ledande börserna i New York återhämtade sig något under onsdagskvällen men stängde ändå klart på minus.
 10. Ledningen för ICA är inte nöjda med resultatnivån i ICA Sverige, skriver vd Per Strömberg i rapporten för det andra kvartalet.
 11. Högriskaktierna på börsen blir allt dyrare. Oncopeptides värdering är fullstretchad.
 12. ANALYS. SCA är en fin kupongaktie, men den är kortsiktigt för dyr på skogsindustrins valutadopade toppvinster.
 13. Bolagen utan budblockerande corner-positioner avkastade starkt det senaste året. Affärsvärlden presenterar den nya listan med de storäg­arlösa aktierna.
Our website is protected by DMC Firewall!