RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen gläds åt rapportrallyt i Telia. Nu tar portföljen hem två vinster och köper en aktie som är kortsiktigt pressad.
 2. Agneta Dahlgren har utsetts till en av de mäktigaste kvinnorna inom den europeiska bilindustrin. Med sitt stora teknikintresse och kreativitet har hon haft stort inflytande över hur några av Renaults bäst säljande bilmodeller ser ut idag.
 3. Oljepriserna faller från rekordhöga nivåer efter att USA:s president Donald Trump kritiserat OPEC på sociala medier.
 4. USA-börserna väntas öppna oregelbundet till lätt nedåt på fredagen. Rapportperioden rullar på och en del av dagens kvartalsbesked har gett utslag i förhandeln. Dollarn har stärkts lite under dagen medan USA-räntorna är ligger ganska oförändrade.
 5. Stockholmsbörsen handlas högre på fredagen efter starka rapporter från Ericsson och Telia som har bidragit till att svenska börsindex går starkare än europeiska som överlag bara stiger måttligt. Ericsson rusar 18 procent medan övriga svenska storbolagsaktier utvecklas mer blandat.
 6. EU och Mexiko är mycket nära att enas om ett frihandelsavtal.
 7. H&M:s storägare och ordförande Stefan Persson har via bolaget Ramsbury under perioden 17-19 april köpt totalt ytterligare 6 miljoner B-aktier i modebolaget.
 8. En av sportbilstillverkaren Porsches divisionschefer har gripits av tysk polis. Han uppges enligt en källa nära utredningen hållas häktad på grund av flyktrisk.
 9. ABG håller fast vid sin negativa uppfattning gällande livekasinoleverantören Evolution Gaming.
 10. Malmbergs har utsett Johan Folke till ny vd, enligt ett pressmeddelande.
 11. Scandic Hotels har utvecklats svagt på börsen sedan vinstvarningen i början av året och nu har ett köpläge yppat sig.
 12. Stockholmsbörsen inledde fredagen klart högre. De större Europabörserna stod dock för små rörelser.
 13. Transportstyrelsen spår att flygskatten kommer leda till färre flygresor och skriver därför ned sin vårprognos över flygtrafiken, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.
 14. Naxs resultat gynnas av en svagare krona och investmentbolaget minskar begränsningar för utländska placeringar.
 15. Fortsatt förlust, men klart bättre än förväntat. För helåret 2018 kan det nu bli vinst för den tidigare krisande telekomkoncernen Ericsson även om vd Börje Ekholm inte vågar lova det.
Our website is protected by DMC Firewall!