RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. Detaljhandeln har varit en svår sektor under de senaste åren. Hela detaljhandelsindustrin är stadd i snabb förändring. Mycket snabbare än både vi och etablerade aktörer kunnat föreställa sig. Frågan är hur långt utvecklingen kommer att gå.
 2. Aktiekurserna på listorna för mindre bolag såsom First North, Spotlight och NGM har överlag sjunkit något hittills under den förkortade midsommarveckan som har påverkats av oro kring USA:s handelsrelationer.
 3. Investmentbanken ABG Sundal Collier skruvar upp riktkursen för sportboksunderleverantören.
 4. En tvist om importerad tobak har avgjorts av kammarrätten i Stockholm och utslaget går emot snusföretaget som tog in tobaken.
 5. Norska teleoperatören Telenor tvingas böta 788 miljoner norska kronor, cirka 857 svenska miljoner kronor.
 6. Hennes & Mauritz försäljning i det andra kvartalet var lägre än väntat och ogynnsamma valutakurser samt ökade råvarukostnader väntas påverka resultatet negativt även under 2019, men det värsta ligger sannolikt bakom bolaget.
 7. Ytterligare två analyshus inleder bevakning av Atlas Copcos nynoterade avknoppning, Epiroc.
 8. Stockholmsbörsen inledde torsdagen med lätt sjunkande index.
 9. Norska hemelektronikkedjan Elgiganten hade ett starkt räkenskapsår 2017/18.
 10. Regeringen räknar nu med att Sveriges BNP ökar med 2,6 procent i år och 2,1 procent nästa år. Tidigare spåddes 2,8 procent 2018 och 2,2 procent 2019.
 11. Bostadsprojektören Oscar Properties säljer av ytterligare fastigheter för cirka 98 miljoner kronor till reavinst.
 12. Pauline Holst-Blomqvist blir Avanzas nya Corporate Finance-chef. Holst-Blomqvist kommer närmast från en tjänst som senior transaktionsrådgivare på Keystone MCF Corporate Finance.
 13. Soltechs finansieringsdotterbolag lyckades sälja 99 procent av ny obligation åt sitt kinesiska samriskprojekt.
 14. Peab har fått uppdraget att bygga 297 studentbostäder på Lappkärsberget i nära anslutning till Stockholms Universitet.
 15. Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för H&M till 160 kronor från 170 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
Our website is protected by DMC Firewall!