RSS Ekonomi

Glada miner på Wall Street ! Vad sägs om lite inflation eller ett vinstlyft så att privatekonomin får sig en ansiktslyftning. Investeringar som inte bär sig eller börsnedgångar som får den ryska ekonomin att rasa. Företag som får lägga om kursen innan de går i konkurs. Att ha aktier på Dow Jones. Kan det löna sig med trading eller att ha en depå i Storbritannien där man kan handla med valutor. Kanske får du en del svar här !

Nyheter från www.affarsvarlden.se
 1. PORTFÖLJUPPDATERING Nordiska Värdeportföljens defensiva värdecase har så här långt klarat börsrekylen betydligt bättre än index.
 2. Att köpa sin förlovnings- och vigselring är för de flesta ett av de viktigaste köpen man gör genom livet. Det är ett smycke som ska bäras hela livet och man vill känna sig säker på att ringen man valt känns helt rätt. Detta köp är därför av stor betydelse och det innebär ofta en stor investering.
 3. Stockholmsbörsen handlades högre efter lunch på tisdag med stöd av stigande Europabörser där inte minst Milanobörsen avancerade efter optimism kring Italiens budget.
 4. Goldman Sachs redovisar ett resultat per aktie på 6:28 dollar för det tredje kvartalet 2018.
 5. Johnson & Johnson, amerikansk tillverkare av hälso- och sjukvårdsprodukter, redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:05 dollar för det tredje kvartalet 2018.
 6. Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs föll på Stockholmsbörsen sedan resultatet för det tredje kvartalet presenterats vid lunchtid på tisdagen.
 7. Index rörde sig nedåt på Stockholmsbörsen på tisdagen med tunga nedgångar för ett par större bolag. I Europa var riktningen i stället uppåt, med en ökning på några tiondels procent för tyska DAX och franska CAC40.
 8. Volvokoncernen varnar för betydande kostnader i samband med ett fel i avgasbehandlingssystemet hos koncernens lastbilar och bussar. Volvo rasar på börsen efter beskedet.
 9. Omsorgsbolaget Ambea köper samtliga Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark. Nu blir den nya koncernen en riktig jätte i Norden.
 10. "Vi kommer att ha möjlighet att göra utdelning på samma nivå som förra året om styrelsen rekommenderar det och stämman så beslutar", säger NCC:s koncernchef Tomas Carlsson.
 11. Volvokoncernen har upptäckt ett komponentfel och uppger att kostnaderna kan bli "betydande".
 12. Starbreeze utvärderar möjligheten att emittera ett seniort säkerställt obligationslån.
 13. Byggföretaget NCC redovisar en rörelseförlust för tredje kvartalet 2017 på 1 108 miljoner kronor i den preliminära delårsrapporten.
 14. Omsorgsbolaget Ambea förvärvar Investorägda Aleris omsorgsverksamheter i Norge, Sverige och Danmark för en köpeskilling om 2,6 miljarder kronor på skuldfri basis.
 15. Barclays sänker riktkurserna för verkstadsbolagen SKF, Sandvik och Atlas Copco.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd