Gör saker gratis, Köp saker billigt

Publicerad lördag, 06 april 2013

Gratis är godare än beskt! Även om pengarna är slut och man är pank eller har långtråkigt eller känner att fantasin tryter finns det mycket att hitta på, särskilt på nätet. Om du tänker efter en stund kan du / ni säkert komma på några saker helt på egen hand men eftersom jag tog upp ämnet här kommer jag att hjälpa dig / er lite på traven och lägga ut lite tips där aktiviter eller vissa saker inte kostar någonting alls eller är otroligt billiga. Har man barn som tjatar i tid och otid är denna sida ännu mera intressant - Så kolla nedan !

8sidor8sidor.se Har du problem att läsa din nyhetssida? Här hittar du lättlästa nyheter, man erbjuds även uppläsning i olika hastigheter. Här finns även intressanta artiklar med lärartips, roliga korsord och olika frågor till texten.


biblioteketBibliotek.se  Här söker du efter alla böcker som kan tänkas finnas på ett bibliotek. Du får tillträde till alla svenska bibliotekens samlingar.

 

elib eliblogo2Elib Även här når du alla sveriges bibliotek och kan smidigt låna e-böcker från det egna biblioteket.

 

Lexin BildtemanLexin Bildteman Bild och ljud förklaringar på 16 olika språk och inom 31 teman . Om du väljer t.ex tyska så visas ett par snabbflikar i höger hörnet. Språkvalen är då: spanska, engelska och svenska. Bildteman utvecklas och växer hela tiden genom att nya språk läggs till kontinuerligt. Just nu finns Bildteman på 32 olika språk/språkvarianter.

 

barnensmtm02Barnens MTM Erbjuder boktips och små enklare spel som kan köras direkt på Nätet. På MTM finns talböcker. Det är böcker du kan lyssna på. Det finns många olika sorters talböcker för barn. Det finns också punktskriftsböcker, där bokstäverna är upphöjda punkter. En del punktskriftsböcker har taktila bilder, bilder du kan känna på.

barnbiblioteketBarnbibblan.se En site uteslutande för barn och barnsligt vuxna. Här är det inte viktigt om man kan läsa eller inte. Leka med ord och bokstäver, få boktips, lyssna på sagor, ramsor och sånger, upptäck andra sätt att kommunicera – bliss, pictogram, handalfabetet… allt det kan man göra i barnbibblan.

 

elevspel-300x73Elevspel.se Kunskapsspel för barn i svenska, matte, klockan, mm. Fungerar även surfplattor Välkommen till elevspel! Vi har spel som barnen i skolan tycker är roliga samtidigt som de lär ut kunskap. Lärande ska vara kul! Välj kategori nedan för förslag på roliga och pedagogiska spel för skolbarn i grundskolan.

fotofinnarenFotofinnaren  FotoFinnaren är en ständigt växande bildbank som har kommit till för att lärare och elever lätt ska kunna hitta bildmaterial att använda i undervisning och skolarbete. Bilderna får användas fritt för skolbruk.

 

klartextKlartext - Det finns vissa gånger som man önskade att nyheter kunde vara mera lättbegripligt. Så här är det nyheter på lätt svenska som gäller.

 

Jamendo  Erbjuder fri musik både i skolarbetet och när man vill ha fin musik hemma.

 

Läs en bra bok  Långtråkigt att inte ha något att göra en regnig sommarkväll. Här kommer lösningen - Se gratisböcker på skärmen, knappt några barnböcker tyvärr, de flesta böckerna här är för vuxna.

Gratis utbildningsprogram för Windows

Välkommen till dessa freewaresidor! Här kan man läsa om och ladda hem spel och utbildningsprogram för Windows. Lär dig språk, geografi med mera! Samtliga program är helt gratis och ska fungera med alla versioner av Windows, inklusive Windows Vista och Windows 7 !

Lär dig geografi. Öva på länder, flaggor, huvudstäder och andra städer i hela världen, eller lär dig Sveriges landskap och USAs delstater!
 
Ett program för barn (4-9 år) med originell grafik och musik. Öva på att läsa, räkna och skriva.
 
Ett program för små barn (2-6 år) med originell grafik och musik. Klottra, lek och lär med bokstäver och siffror!
 
Träna ditt engelska, tyska, franska och spanska ordförråd!
 
Gratis program som kan utöka ditt svenska ordförråd och förbättra din allmänbildning!
 
Lär dig det fonetiska alfabetet! (Finns endast på engelska).
 
Fyll din skärm med vackra citat av svenska poeter!
 
Vad är skillnaden mellan en sjuk gymnast och en sjukgymnast? Här kan du öva dig på att stava rätt.
 
Kryss & ringar - spela luffarschack.

 

 

Massor av roliga lekar - Tips på roliga lekar hemma och i skolan. Man blir aldrig för gammal för lekar! På Lekar.se ger vi förslag på alla typer av lekar, spel och kortspel. Vi vet ju alla hur svårt det kan vara att komma på olika lekar till en fest, möhippa, barnkalas eller andra festliga aktiviteter.

Papunet - Pålitliga Webbsidor med memory, pussel och mycket annat för de minsta och för AKK

Rim-rum UR  Kunskapslyftande, lärorika och trevliga barnramsor som lockar till att "ta det en gång till".

Lilla skolväskan - Bra effektiva länkar till spelsidor, pysselsidor och annat roligt för barnen i förskolsåldern.

Nuance röster Lyssna på dina egna skrivna texert eller klistra in text och lyssna på hur det låter på många olika språk och dialekter

 

 

 

 

Träffar: 9673
DMC Firewall is a Joomla Security extension!