Hjälp fattiga barn

Kategori: Fattig content Publicerad söndag, 29 april 2012

Barnen behöver sin familj. En trygghet även som fattig.

Barn hör inte hemma i ett flyktingläger. Barn, framför allt fattiga barn hör egentligen inte hemma på en tillfällig plats i ett fosterhem, och helst inte i ett barnhem. Barnen ska ha information, vetskapen om var de får stanna. Att de inte har ett bäst före-datum. Att det kommer finnas frukostar och fotboll, plåster och födelsedagar, syskon, skolböcker och kanske en granne med en hygglig hund. Därför finns vi. Oavsett om du hjälper föräldralösa barn att få ett nytt hem, eller stöttar utsatta barn och deras familjer, så är din gåva ett sätt att låta alla barn att få växa upp i en familj. Varje år får hundratusentals fattiga barn hjälp med att få en trygg barndom med en mamma eller pappa att krama och syskon att leka med.

Att ge ett litet bidrag kan förebygga att fattiga barn inte blir föräldralösa. I anslutning till barnbyarna genom så kallade sociala center's kan man hjälpa barn vars familjer har det svårt att få vara hos sin biologiska mamma och pappa. Det kan handla om att ge ett mikrolån så att familjen kan lyfta sig ur fattigdom, eller att ge bidrag till mediciner och sjukvård. I krig och vid naturkatastrofer är det ofta barnen som drabbas hårdast. En anledning är att föräldrarna kanske rycks bort eller förlorar sina försörjningsmöjligheter, en annan att barnen ofta utsätts för traumatiska upplevelser som de inte kan hantera. Därför försöker många organisationer att bistå de drabbade närsamhällena genom olika typer av humanitärt bistånd, som bland annat syftar till att barn inte ska överges. 

Utbildning utgör grunden för ett barns intellektuella, emotionella, sociala och fysiska utveckling – samt, inte minst, möjligheter att ta sig ur fattigdom. Utbildning har inte bara ett starkt samband med välstånd, utan också med hälsa, förväntad livslängd och barnadödlighet. Statistik visar att omkring 77 miljoner barn i världen saknar tillgång till alla former av utbildning. Flickor är speciellt utsatta – av de uppskattningsvis 800 miljoner vuxna runt om i världen som är analfabeter är mer än två tredjedelar kvinnor, enligt statistik från UNICEF.

Stora utmaningar väntar bakom hörnet -  idag är utbredningen av hiv/aids en allt mer oroande faktor.
Det ställer nya och stora krav på hälsovården i framförallt södra Afrika - men i allt högre grad även i Asien och Östeuropa. SOS Barnbyar har flera program för att stödja familjer och barn som drabbats av hiv/aids. Medicinklinikerna arbetar med såväl provtagning och rådgivning som handfast hjälp till hivsmittade och aidssjuka.

Träffar: 12436
DMC Firewall is a Joomla Security extension!