Huskur ersätter dyr medicin!

Kategori: The Project Publicerad söndag, 04 december 2011

Gör som gammelmormor alltid gjorde - och ibland fungerade det kanske bättre än vissa av dagens svindyra mediciner !

Notera att man inte bör byta ut eventuellt rekommenderade mediciner av läkare mot eventuella suspekta huskurer utan att man får det godkänt av sin läkare först eller att du har en egen övertygelse om att detta kan provas som ett alternativ !

Jag tror att en anledning till att dagens konventionella mediciner är så dominerande kan vara all profit som finns att tillskansa sig i läkemedelsindustrin. Historien tillbaka i tiden talar om för oss att det långt ifrån var vanligt med att gå till en läkare med alla sina sjukdomar och att vårdinrättningar fanns naturligtvis inte ens uppfunna tillbaka i tiden. Det var istället naturens egna flora av örter och andra medicinska växter som man kunde förlita sig på och dra lärdom av. Förr i de klassiska små byarna på landsbygden anförtrodde man sig till smarta, kloka gummor och gubbar som visste hur man kunde lindra vissa besvär med enkla huskurer.

Detta hade sannolikt gått i arv i många och otaliga generationer från mor till dotter eller far till son. Emedan tiden förflöt så förfinades tillvägagångssätten och handhavandet av dessa olika sorters örtväxter, rötter och eventuellt andra hokus, pokus knep. Nu har det blivit vetenskap av dåtidens kunskaper. Dessa har förfinats och framförallt blivit en viktig faktor i sättet att möta olika sjukdomsförlopp och andra krämpor. En kommentar som man läser ofta på nätet är att människor oftare idag vill ta ett större ansvar för sina åkommor och hälsa än vad man gjorde tillbaka i tiden. Dåtidens benämningar såsom folkmedicin "kärringknep" eller framförallt huskurer är ett erkänt begrepp i dagens samhälle och i många kretsar. Eftersom mediciner betingar ett anmärkningsvärt högt pris idag kan det vara på tiden att man får lite information om alternativa lösningar. Har man till exempel kroniska värksjukdomar och eventuellt provat allt som finns att erbjuda inom den moderna medicinvetenskapen, kan det vara på sin plats att prova på alternativa lösningar - och vem vet, kanske är det precis detta som kan vända den negativa spiralen i ens liv.


OBS! - Sammandrag av infångad information !

 

Viktiga ingredienser för att kunna göra dina egna huskurer

Pepparrot

Bakteriedödande grönsak och verkar precis som vitlöken som ett slags naturens penicillin. Vid exempelvis öroninflammation kan man prova pepparrotsvatten som ett surrogat till penicillin.

Fläder

Blir fantastisk god och näringsrik saft. Sägs vara verksamt mot influensa och förkylning. Ökar blodcirkulation och därmed ökar den optimala svettningen.

Vitlök

Innehåller bakteriedödande ämnen. Historiskt erkänd grönsak som innehåller nyttiga, kemiska ingredienser. Blodkärslvidgande och effektiv för den kroppsliga blodcirkulationen. Beskriven på nätet att vara en kraftig anti-oxidant som bryter ner fria radikaler. Förvaras svalt och mörkt - måttlig luftfuktighet.

Vitkål

Får man typ någon slags hudåtkomma kan vitkål användas i form av ett läkande omslag. Vitkålen är sår- och virusdödande sannerligen fullmatad med effektiv C-vitamin. Bra sätt att påverka immunförsvaret, så man kan rekommendera ett dagligt intag av denna grönsak. Och ska man se det prismässigt finns ingen billigare grönsak, ett kålhuvud brukar endast kosta några fjutiga kronor. Man kan också tänka på att köpa ekologiskt odlad vitkål framför utländskt importerad vitkål.

Kamomill

En erkänd, användbar ört som alltid har används i mängder med huskurer. Har både lugnande och kramplösande egenskaper - tas med fördel på kvällen som kvälls te för att ge en rogivande effekt . Det finns att köpa som färdiga tepåsar och / eller som lösvikt. Men varför inte prova att odla lite själv.

Lavendel

Väldoftande, aromatiskt, otroligt välgörande ört som är rogivande, lugnande och en gnutta smärtstillande och dessutom kramplösande. Prova gärna att placera en liten linnepåse lavendel i sovrummets linneskåp, frisk doft som smittar av sig på sängkläder, linnen och lakan mm.

Honung

Nåt som definitivt är en nödvändighet i husapoteket är några burkar honung. Har man småsår som är svårläkande kan man försöka med lite honung. Några andra åkommor som honung sägs hjälpa mot är lättare eksem, förskylning och matsmältningsbesvär. Inte sällan blandar man honung med äppelcidervinäger. Har han lite rethosta eller ännu värre känningar är honung ett bra alternativ istället för dyra mediciner. Så länge man kan minnas har man använt honung i huskurer. Varför inte kombinera med ingefära som också är ett komplement till traditionella mediciner. En vanlig huskur som man har gett till barn i ur minnes tider är 1  - 2 teskedar honung innan läggdags och detta istället för hostmedicin.

Tallbarr

Ytterst C-vitaminrik och har används i alla tider . Varför inte ett fotbad som då ska hjälpa mot din förkylning eller häll i rikligt med tallbarr i badkaret som då ska hjälpa mot dålig blodcirkulation. Har du gått vilse i skogen och funderar på vad du ska livnära dig på, är det just tallbarr du ska leta efter för att överleva - och hur svårt kan det vara att hitta tallbarr i en svensk skog.

Åkerfräken

Åkerfräken är extremt vätskedrivande och behöver du en utrensning så är detta rätta medicinen. Man ska inte dricka för mycket - kanske inte ens dagligen, utan använd med måtta. Man brukar också rekommendera Åkerfräken mot spruckna naglar och risigt hår.

Äppelcidervinäger

Gurgla rikligt med Äppecidervinäger vid kraftig förskylning. Blanda med honung om du har svårt för att sova har även hud vårdande inverkan. Är man ständigt hungrig så kan man prova Äppecidervinäger ett tag och prova om inte sugbegäret minskar något - beprövad teknik. Äppecidervinäger är nog den mest omtalade ingrediensen i olika huskurer som finns i hela världen.

Blåbär

Visst kan det vara svårt att få tag i färska blåbär eller så tycker man att det är jobbigt att plocka själv för den delen. Men det finns faktiskt bra alternativ för den som absolut vill få tag i blåbär i alla fall och det är dom torkade bären. Blåbär är framför allt bra för magen - det klassiska som man alltid relatera till är ju om man har ont i magen så ska man prova med blåbär. Har man tillgång till färska blåbär så är dom laxerande och kokar du bären så hjälper dom mot diarré. Kännetecknen för blåbär är att dom är av anti-oxidanta beskaffenhet och struktur. Ser man lite dåligt kanske blåbär kan vara ett alternativ för att få bättre skärpa igen.

Olivolja

Olivolja används som bekant i matlagning men är dessutom användbart för att smörja in huden med. Använder du margarin eller smör i din matlagning kan du med fördel byta ut till olivolja - steker man ofta och flitigt är olivolja att föredra. Hjärt och kärlsjukdomar är ofta mindre frekvent angivet i medelhavsländer som folksjukdom, än jämförbart med dom till exempel dom nordiska länderna.

 

Träffar: 19683
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd