Kan man lita på 90-konton

Kategori: Fattig content Publicerad lördag, 28 april 2012

 

Kan man egentligen lita på att mina skänkta pengar kommer fram ?

Skänker men pengar till välgörande ändamål och går genom olika hjälporganistationer, är det förstås angeläget om att de hamnar i rätta händer och göra nytta på plats. En bekräftelse för givaren när 90-kontot används är ju att insamlingen sköts på ett ansvarsfullt sätt och att pengarna går till det tänkta ändamålet utan oskäliga merkostnader. All PlusGirokonton mellan 900 000 och 909 999 är reserverade för Svensk Insamlingskontroll. Bakom Svensk Insamlingskontroll står arbetsmarknadens centralorganisationer – LO, SACO, TCO och Svenskt Näringsliv samt Föreningen Auktoriserade Revisorer (FAR). Världen situation medför att behovet av dessa insamlingar till världens humanitära ändamål är mycket stort och under senare år har trenden faktiskt varit en ökning av bidragsgivande.

Så här är det ! Vi som beviljar 90-konton är en ideell förening - "Svensk Insamlingskontroll" - som nämndes tidigare. 90-konton beviljas till ideella organisationer som har offentlig insamling om dessa uppfyller för oss högt ställda krav, det görs alltid årliga kontroller av alla med 90-konton och detta säkrar också att insamlingsverksamheten håller hög kvalité.

Vad är egentligen ett 90-konto ?

Endast de ideella föreninger, stiftelser och trossamfund, som har godkänts som 90-kontoinnehavare av Svensk Insamlingskontroll, och granskas av oss kan få ett sjusiffrigt 90-konto hos PlusGirot eller Bankgirot. 90-konton får användas för insamlingar bland allmänheten av de stiftelser, ideella föreningar och trossamfund som vi godkänt. Vår logotyp ska användas av organisationer som har 90-konto vid sådana insamlingar, vilket ska göra det lättare för allmänheten att veta vilka insamlingsorganisationer som är seriösa. 90-konto är en kvalitetsstämpel.

Läs mer ! insamlingskontroll.se/

Träffar: 7831
DMC Firewall is a Joomla Security extension!