Läsvärda länkar och artiklar...

Kategori: The Project Publicerad fredag, 06 februari 2009


Fler lider av övervikt än av svält!

Det finns mat så det räcker till alla människor på jorden. Men maten finns inte alltid hos dem som är mest hungriga. I Sverige har vi mer mat än vi kan äta upp, medan många människor i till exempel Sudan inte kan äta sig mätta, dag efter dag.

Vad är egentligen hunger?

Majoriteten av de som lider av hunger lever på landsbygden i fattiga länder. En stor del av de hungriga i städerna är dessutom inflyttade från landsbygden och har helt enkelt överfört sin fattigdom från landsbyggd till stad.

Etanol ger hunger !

Ökad användning av biodrivmedel leder till att fler fattiga hungrar. Det sa Christina Engfeldt, FN-organet FAO:s nordiska representant, när hon talade inför riksdagens trafikutskott på torsdagen. Hon pekade också på att biodrivmedlen ökar pressen på jordens redan knappa vattenresurser.

Nytt ris kan rädda fattiga från svält

Översvämningar orsakar varje år stora förluster av världens risskördar. Men nu har forskarna lyckats få fram nya rissorter som tål långa perioder under vatten. Det kommer att rädda miljoner människor från svält.

Svälten – tillväxtens bästa vän.

Att några inte har någonting är på många sätt en förutsättning för att andra ska kunna ha något istället. Att ha överflöd, att vara miljardär, att kunna se sitt företag expandera och nå multinationell status befriad från ansvar för de sociala och ekonomiska klyftor den utvecklingen skapat kräver två raka motsatser.

 

Svält och hunger ökar i världen.

Världens svält och hunger ökar igen. Antalet människor kroniskt hungrande är nu nästan en miljard, 40 miljoner fler än i fjol, enligt FN:s organisation för livsmedelsfrågor, FAO.

Om Gud älskar alla människor varför finns det då svält ?

Jag undrar hur Gud kan tillåta att barn svälter. Det står att Gud älskar alla. Och det vet jag att han gör. Men jag kan inte förstå hur han kan tillåta svält. Dessa människor kan ju inte precis hjälpa det och det är ju absolut inget dom har valt. Hur kan han tillåta att vi har det så bra här i väst, utan att vi har förtjänat det bättre än vad dom som bor i Afrika gör. Straffar han dom eller varför är det så. När man föds är man ju syndfri. Och jag tycker att alla människor på jorden borde få samma förutsättningar när dom kommer till jorden. Det är ju så orättvist.

Varför svälter Afrika?

Afrika - regionen subsahariska Afrika - har högst antal fattiga i världen i relation till befolkningen. Varannan afrikan får klara sig på mindre än en dollar om dagen och var femte lever i ett land som befinner sig i krig eller i annan väpnad konflikt.

Världens fattigdom - Några skrämmande enkla fakta !

På många platser idag förvärras orättvisorna i världen, samtidigt som en ekonomisk tillväxt i andra regioner är större än någonsin tidigare. Det ekonomiska välståndet växer, medan klyftorna ökar parallellt. Att tillgodose jordens 6 miljarder människors nödvändiga behov borde vara en prioritet för hela världen och alla regeringar. Solidaritet kan inte endast omfatta den egna gruppen, den egna nationen eller geografiska eller kulturella regionen.

Träffar: 13044
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd