Spara pengar – De vanligaste skälen att lönen inte räcker till !

Var finns hjälpen?

 • flyktingkrisenvaxer.jpg
 • hjalposs1.gif
 • hjalposs2.gif
 • hjalposs3.gif
 • hjalposs4.gif
 • hjalposs5.gif
 • hjalposs6.gif
 • hjalposs7.gif
 • hjalposs8.gif
 • hjalposs9.gif
 • hjalposs10.gif
 • hjalposs11.gif
 • hjalposs12.gif
 • hjalposs13.gif
 • hjalposs14.gif
 • hjalposs15.gif
 • hjalposs16.gif
 • hjalposs17.gif
 • hjalposs18.gif
 • hjalposs19.gif
 • hjalposs20.gif
 • hjalposs21.gif

Besökare

3140423
Idag
Igår
Denna Vecka
Denna Månad
Alla Dagar
406
727
3812
18924
3140423

Your IP: 3.233.215.231
2020-02-20 12:25
Editor's Choice


Ungarna skriker och vill ha nya grejer, kanske är blöjorna slut och nappen har gått i bitar, tyvärr är redan lönen slut och lönekontot har nått nollan för länge sedan. Många känner nog igen sig i denna situation, när lönen dyker upp på kontot vill man ju gärna unna sig något utöver det vanliga - detta resulterar förstås i att pengarna räcker helt enkelt inte till för det allra nödvändigaste, pengarna är helt enkelt slut innan det har kommit in några nya.

Det brukar finnas fler orsaker till varför inte pengarna räcker hela månaden ut innan det har fyllts på med nya. De flesta får sin lön i slutet av månaden och det kan vara svårt att få en jämn ekonomi som löper hela månaden ut - så det första man behöver göra är att ta reda på vad orsaken är att dessa problem uppstår precis likadant vareviga månad. Men det som kan sägas är när man får lite ordning på sin ekonomi, infinner sig en underbar känsla och tillfredsställelse. För en del fungerar det riktigt OK - men för andra kan det vara en extrem utmaning att få ekvationen att gå ihop.

Här är några förslag på lösningar:
Detta är en prikär situation som kräver en del genomgripande insatser. I en del fall måste man kanske tänka sig att öka sina inkomster - eventuellt skaffa ett annat jobb med bättre lön, eller ett extra jobb som bisyssla. Är boendekostnaden för hög är det kanske hög tid att skaffa en billigare bostad, kolla dina lån om det går att sammanbaka dessa till ett med bättre ränta. Behöver du bilen eller går det åka kommunalt en tid, kanske kan du ställa av bilen några månader för att komma på fötter igen. Så ett hett tips är att lära sig att göra en budget, det kan låta tråkigt men kan göra underverk och är verkligen värt ansträngningen. Räkna ut de fasta utgifterna varje månad (glöm inte sparandet) och fundera på om du kan spara en slant extra vissa månader så att det så småningom finns en extra buffert för oförutsedda utgifter som kan dyka upp när som helst när man minst ana det. Handla bara det du har på din inköpslista - de där fina skorna kan nog vänta tills det finns utrymme en annan gång. Hur mycket man än planerar så kan ju tvättmaskinen eller bilen gå sönder och paja budgeten totalt - det är då man ska ha en ordentlig buffert för att rädda situationen. Kan man spara en liten slant varje månad kommer du känna dig rik som ett troll vad det lider och slå dig för bröstet när man vet att pengarna räcker till för det lilla extra - känslan är omätbar. Att ha tillgångar som alltid räcker skapar lite extra trygghet och välmående och minska stressen. Det är väl inte så dumt !


Editor's Choice


När det blir lite tomt och fattigt i plånboken kanske detta kan vara ett alternativ !

Hur gör man egentligen för att sälja sitt gamla SILVER om man nu har fått över en hög? Du kanske funderar på att sälja ditt gamla silver men är orolig för att bli lurad av simpla kampanjpriser eller att sälja dina värdeföremål till oförskämda underpriser på internet? Se till att dina värdeföremål och arv förtjänar en objektiv värdering! Var även noga med att få en kostnadsfri, korrekt värdering. Förutom själva metallvärdet finns oftast ett genuint samlarvärde som i många situationer överstiger silvervärdet ett antal gånger om. Att smälta ner och förstöra kan bli en riktig förlustaffär. Gå inte på några höga lockpriser i annonser eller på internet. Kolla dagsaktuella kurser och jämför olika bolag med varandra. Tyvärr så är det svårt och nästan dumt att rekommendera något företag som köper silver eller guld utan istället kommer det att läggas upp några länkar nedan, så får man själv välja vilket företag som passar en bäst. Det man ska titta på väldigt noga är hur de olika inköparna beräknar vikten, hur de hanterar utbetalningar och vad de betalar för ert skrotsilver. Vad händer med silvret du säljer? Det silver som köps upp - smälts ned och återanvänds precis på samma sätt som med guld. Detta betyder att det inte bara är bra för din ekonomi att sälja det silver du inte har användning för, det är bra för miljön också. I Sverige är Lägsta är lägsta halten silver, 830 tusendelars renhet och detta är en halt som garanterar att importören förser föremålet med sin namnstämpel som registrerats hos SWEDACKattfoten är den mest vanligt förekommande stämpeln som de flesta svenskar så väl känner till eller så finns också den internationella kontrollstämpeln CCM, men den är mindre förekommande.

Nedan hittar du några silver - länkar att börja med men sök gärna själv på nätet efter fler aktörer som köper upp silver.

Editor's Choice


 

Lever vi verkligen i en värld där vår ekonomi bidrar till vår frihet?

Vi lever i en värld där fattigdom, svält och sjukdomar härskar utan att någon gör något åt saken.

De som dör för att de varken får mat, mediciner eller ens leva endast för att de fötts in i fattigdomen. De har inte ens råd att ta sig till de länder där jobben finns.

Mer än hälften av världens befolkning lever på mindre än 20 kr om dagen. Det vill säga om man skulle kalla det de gör för ”jobb” så tjänar de mindre än 3 kr i timmen.

Att vara rik är att bidra till fattigdom. För om en person har en miljon kronor på banken, då måste någon eller några ha en miljon i lån för att kunna betala tillbaka avkastningen som går till den rika. Denna avkastning betalas genom räntorna från lånen.

Är det verkligen så vi vill bygga vårt samhälle? Där de rika tar emot pengar från de fattiga och inte ens bryr sig om de har mat på bordet.

Hur kan detta sätt vi lever på leda till något annat än fattigdom? Hur kan vi säga att vi försöker hjälpa till att minska fattigdom, när vi inte ens kan investera pengar i att bygga upp och hjälpa till i andras länder där människorna bor.

Då hade folk inte behövt flytta. Folk som inte har råd att flytta hade kunnat få hjälp också. Det hade hjälp så många fler människor.

Men i stället tar vi iväg dem från deras hem och ger dem hopp och drömmar om Sverige. Landet där de kan få jobb och bo utan problem. Men många av dem som kommer hit får ju inga jobb.

De får kanske inte ens någonstans att bo. Hur humant är det? Vi säger till dem att allt ska bli bra men det är bara falska förhoppningar.

Men när de kommer hit så möter de den svenske mannens hårda hand, för de tycker att invandringen tar jobb från svenskarna och det är klart den gör!

Ju fler människor det finns som behöver jobb ju mindre chans för alla är det att få jobb. Så varför försöker vi inte investera i att skapa jobb i deras länder i stället?

Men om vi skulle hjälpa till att bygga upp och förbättra deras länder i stället för bara ”hjälpa” en liten del av folket.

Det skulle hjälpa alla i landet i stället för att lägga pengar på att skapa jobb i andra länder som de kanske inte ens vill bo i, men de är tvungna eftersom det verkar som enda lösningen på deras ekonomiska situation.

Jag har en uppmaning. Det är att du som läst detta försöker tänka igenom den situation vi har i dag, gillar vi läget eller finns det rum för oss alla att förändras? Hur kan vi förändra världen till det bättre?

Tänk på världen och alla möjligheter vi människor har att förändra oss och alla andra. Finns det inget sätt vi kan leva i fred och harmoni utan fattigdom, krig och våld?

Vi måste alla våga visa våra inre ljus och sprida den kunskap vi har till alla människor vi möter. Det är dags att ta tag i våra problem en gång för alla!

Källa: BOBBY ANDERSSON, KRISTIANSTAD

Editor's Choice


 

När musiken träffar hjärtat Eftersom musiken tar upp en hel del av min vardag kommer jag att på denna sida spela upp några alster som jag har komponerat. En ton, ett ackord ger en otrolig känsla. Vilken musik det är spelar egentligen inte så stor roll. Det är ­den enskilde individens upplevelse i en viss situation som ger behovet att lyssna vidare. Vissa musikpsykologer är ganska överens om att det nog inte finns någon Mozarteffekt. Musiken kan faktiskt utlösa kalla kårar, tårar, rysningar, ilningar, gåshud. Ibland stegras reaktionerna till att upplevas som att hamna i djup trance, med andra ord: man upplever något utöver det som anses normalt eller tillhöra normal varseblivning och erfarenhet. Många nämner att de upplever beskrivande situationer då de har lyssnat till musik, men det finns även historier om musikskapandets kraft en trumpetare beskriver hur han plötsligen flyger iväg och lättar, svävar liksom över ensemblen. Allting går liksom med automatik och av sig självt. Musiken väcker våra känslor genom att den smittar av sig. Ibland väcker musik känslor utan att man förstår riktigt varför. Musikens förmåga att påverka positiva känslor i vardagen borde tas mera på allvar.

Så låt nu min musik träffa ditt hjärta:

{datmp3}I din vackra vintervarld.mp3{/datmp3} I din vackra vintervärld

{datmp3}jungle road.mp3{/datmp3} Jungle Road

{datmp3}hyllningssang till berit.mp3{/datmp3} Hyllningssång

{datmp3}jagarden.mp3{/datmp3} Jag är den jag är (SÅNG: Mikael Johannesson)

{datmp3}Sign Bildoktorn.mp3{/datmp3} Signatur - Bosse Bildoktorn

{datmp3}med varma vindar.mp3{/datmp3} Varma vindar (SÅNG: Adela Rosenqvist)

{datmp3}smootherace.mp3{/datmp3} Smooth Race

{datmp3}Skynda dig varen.mp3{/datmp3} Skynda dig våren (SÅNG: Nils-Owe Englundh)

{datmp3}Winter in oktober.mp3{/datmp3} Winter in October

{datmp3}mooga booga.mp3{/datmp3} Mooga Booga

{datmp3}Nar sommaren ar.mp3{/datmp3} När sommaren är

{datmp3}jag trodde att karleken.mp3{/datmp3} Jag trodde kärleken var evigt (SÅNG: Mikael Johannesson)

{datmp3}jag har en drom.mp3{/datmp3} Jag har en dröm (SÅNG: Anncie Ahrnberg)

{datmp3}En cirkus är i stan.mp3{/datmp3} En cirkus är i stan (SÅNG: Adela Rosenqvist)

{datmp3}den finaste gavan.mp3{/datmp3} Den finaste gåvan

{datmp3}downhill.mp3{/datmp3} Downhill