Leva billigare - Spartips

Välj fler sparförslag här -  A B C D E F G

När man är fattig så vill man gärna visa för sig själv att man inte har det så dåligt egentligen, så man är mer benägen att köpa onödigt dyra saker. De flesta skulle nog kunna skära ner en hel del på sina kostnader utan att de egentligen skulle märkas någon egentlig skillnad på livkvaliteten.

Dessa spartips, en del lite udda - hittade jag på ett forum !  Använd inte kranen mer än nödvändigt. Det är tex inte nödvändigt att använda vatten överhuvudtaget när man borstar tänderna. Sälj cykeln, köp en skateboard. Sälj dammsugaren, köp en borste. Släck lampor så fort du går in i ett annat rum. Köp inte diskmedel, tvättmedel eller tandkräm. Vanliga tvål funkar bra för allt. Köp aldrig lampor, särskilt inte nu när det bara finns dyra lågenergilampor. Spring runt till olika trapphus och tänd lamporna. Tar det någon sekund innan de tänds är det förmodligen lågenergilampor och du har precis hittat en guldgruva! Värt att satsa på de när de drar mindre el dessutom. På sommarhalvåret har man ju självklart aldrig lampor tända då det är ljust tillräckligt länge på dygnet och man får anpassa sig efter det.

Har du delad tvättstuga finns det ingen anledning att använda eget tvättmedel när du tvättar. Oftast går det att sopa ihop tillräckligt mycket från golvet och diverse ytor och sedan använda det. Ibland händer det att någon har dammat ordentligt med sitt tvättmedel och tar man så klart vara på det till framtida tvättar då det ibland tyvärr är någon som städat efter sig som tvättat före dig. Kvarglömda kläder går, om du inte själv kan använda dom, utmärkt att använda som trasor och kanske handdukar.

Tacka absolut inte nej till reklam! Förutom att det är gratis kvällslektyr finns det ju otaliga användningsområden för de kilotals papper man får varje vecka, det mest självklara är ju toalettpapper.

Välj fler sparförslag här -  A B C D E F G

DMC Firewall is a Joomla Security extension!