Billigare Bilägande - Spartips E !

Kategori: Leva billigare - Spartips Publicerad onsdag, 18 mars 2009


Välj fler sparförslag här -  A B C D E F G

Riktiga Snåltips

Använd mindre När du tvättar kan du reducera tvättmedlet med några procent. Titta på tvätten om den är hårt smutsad. Spara och lägg ihop till en stortvätt när du har fått ihop tillräckligt mycket. Mycket att spara här ! Även miljön !

Diskmedel kan räcka hur länge som helst. Tryck i en svamp som du krama ur i diskvattnet. Effekten är sensationellt - köp en stor yes och ha räcker i 3 år.

Flytande tvål och schampo finns i familjeförpackningar (5 l dunkar) Köp hos en grossist / underleverantör, det brukar att diskutera med dom om man har bra argument och en storfamilj.

Använda, illaluktande disktrasor som ser helt slut ut kan återanvändas genom att koka dessa i kokande,saltat vatten - de blir som nya.

Tandkrämstuber och andra konserv tuber kan klippas rakt av så att man kommer åt allt innehåll. Annat tips är att kavla med en brödkavel. otroligt effektivt och arbetsbesparande teknik.

Använd helst inte hushållspapper vid fönsterputsning. Gamla linnetrasor eller gamla köks handdukar duger lika bra.

Bra sätt att spara lite kronor är att ta med tygkassar när man handlar. Visst har märker man att det blir fullt i plastpåse hinken under diskbänken allt ibland. Bättre att spara en slant istället.

Sista biten på osten hamnar inte sällan i sop påsen. Bättre att riva på rivjärn och frysa in så kan man använda den rivna osten till sin matlagning istället. Gör man exempelvis pizza så är det skönt att ha en påse att ta på direkten, och vips så är maten klar.

Vin som man inte orkar att dricka upp kan med fördel frysas ner i små iskuber. Passar med fördel i grytor och andra slags såser som man kan hitta recept på i en bra kokbok.

Bensinpengar att spara !

Den engelska dagstidningen The Times publicerade för inte så länge sedan en lista på hur man bäst kan spara bensinpengar.


1. Hitta den billigaste bensinen på nätet och nära dig. En bara sida är "Bensinpris.se" som listar över 4000 bensinstationer i Sverige - bra att kolla upp !

2. Håll hastigheten konstant och lagom fart. Ju mer du trycker på gasen desto mer ökar bränsleförbrukningen förstås. Detta beror på att luftmotståndet ökar logaritmiskt med hastigheten - alltså ! En ökning från 90 km/tim till 120 km / tim ökar bränsleåtgången med ca 30 procent - beroende på bilmodell. Bättre att komma fram över huvud taget än att råka ut för elände eller olycka.

3. Pumpa däcken till rätt luft tryck. För lite luft i däcken ökar motståndet och fordonet drar mer bensin (bränsle). Kolla nästa gång du tankar att du har rätt luft tryck.

4. Undvik ojämna och grusiga vägar. Dåliga vägar ökar din bensinförbrukning - välj en omväg om den är otvivelaktigt bättre än den sämre. Tänk på att en längre sträcka med jämn väg kan löna sig. Bilen slitage måste också räknas in.

5. Kör mjukt, bromsa långsamt. Accelererar du som en dåre så är du en så kallad miljöbov - inte bra, lär dig att motorbromsa och gasa lagom hårt om du inte behöver annat. Håll varvtalet lågt över hela registret, lär dig att köra grönt.

6.
Motstånd på taket. Takräcken och cykelhållare bygger upp ett väldigt luft motstånd och ökar bensinförbrukningen markant. Ta av takräcket när du inte behöver det för tillfället.

7.
AC ökar förbrukningen. Öppna fönstret när du kan och stäng av luftkonditioneringen en stund. Förbrukningen kan öka upp till 10 procent - mycket pengar att spara här alltså.

8. Vikten spelar in. Bränsleförbrukning och extra vikt går hand i hand, minskar man med 50 kg så sparar du ungefär 2 procent på bränsleförbrukningen. Så det som ligger extra i trunken där bak ökar din förbrukning markant.

9. Byt olja med rätta intervaller. Ny fin olja mår motorn bra av och minskar friktion och slitage. Vissa bilar som till exempel diesel bilar kan behöva byta olja oftare och får därför en bättre bränsle ekonomi.

10. Så slutligen ! Kör bil mindre - gå eller cykla mera det lönar sig på mer än ett sätt. Beräkningen men kan göra är också ganska trevlig. Hur låter detta: Bensinbesparing 100 procent. Slitage på bilen, 0 procent o,s,v. Kombinera olika resor så att du tar så många ärenden som möjligt, samtidigt. Tänk efter hela tiden - behöver jag verkligen ta bilen till.....

Tanka billigare

Det finns en markant prisskillnad mellan olika bensinmackar. Det är inte ovanligt med hela 2 kr skillnad och det kan man ju köpa annat för. Så ! En lätt uträkning: Om man kör ca 1500 mil per år skulle alltså besparingen bli 3000 kr, och detta bara för att man tankade på fel ställe hela tiden. Men som sagt det får inte gå till överdrift heller - man kan ju inte jaga billiga bensinstationer på okänd ort till leda för då blir det inte någon besparing i långa loppet. Så det blir en avvägning beträffande avståndet till en billig station och bensin kostnaden på den bensinstationen som man har för ögat.

Pruta på bil priset

När du köper en splitter ny bil så var inte rädd för att pruta lite - kanske kan du förhandla dig till fler utrustningsdetaljer eller nya sommardäck eller vinterdäck beroende på årstid mm.  Är det en begagnad bil så kanske du kan påpeka att bilen varit ute en längre tid och att det är den rätta bilen för dig - PRUTA PÅ !

Köp reservdelar billigare

Reservdelar behöver du inte köpa på märkesverkstaden. Undersök de olika biltillbehörs varuhusen som finns och jämför priser på olika delar där. kolla på nätet vad det finns för utbud där. Mycket pengar att tjäna här. Ska du investera i nya däck så är det otroligt effektivt att jämföra priser på nätet först. Här finns det ytterligare pengar att tjäna. Kanske kan du välja ett bra däck men som inte är så känt ute på marknaden men får ett bra betyg ändå. Mekonomen, Micro och Biltema är några kända bil varuhus som man kan kolla först.

Välj fler sparförslag här -  A B C D E F G

Träffar: 13130
Our website is protected by DMC Firewall!