Sälj saker på Auktion

Kategori: Fattig inriktning Publicerad torsdag, 24 januari 2013

Sälja saker på Auktion via nätet - nya inne grejen !

Har man samlat på sig en mängd med saker eller prylar som man inte har användning för längre, kan man prova att tjäna lite extra pengar med att prova på försäljning via auktion på nätet, (nätauktion) men vad ska du / man sälja?

Men den eviga frågan är naturligtvis ? Vad ska jag eller vad kan jag sälja? Så med min artikel här nedan, vill jag gärna förmedla tips och information och att den blir som en idéspruta så att du kommer igång så fort som möjligt.

Så ! Om du har tänkt att sälja något
Det är faktiskt inte alls komplicerat att sälja saker eller prylar på en Nätauktion. Men ett tips är att skriva korrekt och kortfattat om den prylen som man ämnar att sälja så att det inte missförstås av köparen vad han eller hon kommer att få sig tillskickat om det blir affär av. Att minimera alla stavfel och liknande är också en bra regel att följa så att inte annonsen upplevs som slarvigt skriven, vilket drar ner möjligheten att sälja varan ganska många procent.

Notera gärna i annonsen hur hög fraktkostnaden kommer att bli och hur du vill att köparen ska betala varan eller prylen så att ni kan slutföra affären så smidigt och snabbt som möjligt. Om det finns ett användbart, personligt bankkonto så är detta en bra sätt att hantera betalningen. Att skaffa ett konto på PayPal (www.paypal.com/se) är ett annat säkert sätt att hantera olika slags betal alternativ med. Fördelen med Paypal är att man behöver inte ange sitt riktiga bankkonto-nummer, vilket absolut verkar tryggare för de flesta.

Starta din auktion på kvällen när de flesta intressenterna är hemma och är inloggade samtidigt för att trissa upp priset lite extra. Lägg in din annons så att sluttiden är nånstans vid kl. 20.00 - 21.00 - då det verkar vara som mest fart på budgivningen.

 

NÄT AUKTIONER - LÄNKAR:

Tradera.com  Tradera.com - Köp och sälj på - säkert och väldigt ofta, mer än 400 000 pågående auktioner. Det är spännande att köpa och sälja olika prylar i auktionsform. Auktioner, internetauktioner, webbauktioner.

E-Bay - Auktioner   Globalt sett - Världens i sär klass största onlinecommunity för köpare och säljare! Här kan man köpa och sälja allt möjligt som du inte längre har nytta av samtidigt som nya vänkontakter knyts. Auktionstorg, auktionslänkar, köp och säljauktioner.

Auktion.se  Söker du en specifik auktion i din närhet? Söker du efter ett specifikt föremål eller pryl på en auktion? Då är detta den rätta webbsidan att leta på. Auktion.se ger dig Sveriges bredaste och mest uppdaterade lista på auktionsfirmor runt om i Sverige. Klicka dig fram till rätt auktiosverk.

ps.nu Gör en bra affär! PS.nu har funnits sedan 2006 men faktum är att köpare och säljare har gjort bra affärer hos oss i över 60 år. Gör en bra affär du också!

netauktion.se  Netauktion säljer via nätauktion egendom för företag, konkursförvaltare, dödsbon, leasingbolag, mm. Här erbjuds möjligheten att på auktion köpa allehanda produkter, från kläder, maskiner, verktyg, fordon (bilauktioner) och möbler till kompletta verksamheter.

hammaroauktionsverk.com   Ett av de 10 ledande auktionshusen i Sverige med över 60 år i branschen. Nätauktioner varje dag.

auctionet.com  Auctionet.com är den breda auktionssajten. Vi samlar många av Sveriges auktionshus på en enda marknadsplats där du kan bjuda på expertvärderade föremål på nätauktion. Alla föremål visas på ett liknande sätt med bra bilder.

pantbanken.se/auktioner  Pantbanken Sverige är ett av landets ledande och mest expansiva pantbanksföretag. Vår affärsidé är att belåna värdesaker och att göra det bättre än någon annan. Gå till våra online auktioner och bjud på många olika artiklar. Våra värderingsmän har en bred erfarenhet av att värdesätta föremål av alla slag. Vi arbetar med allt från exklusiva juvelsmycken och vintagegitarrer till den senaste hemelektroniken och antikviteter. Vi ger dig råd och hjälp, så att ditt besök hos oss blir så enkelt som möjligt.

pn-trading.se  PN Trading AB (PN Trading) fungerar som ombud för olika konkursförvaltare vid försäljning av konkursegendom. PN Trading är således aldrig avtalspart vid en försäljning av objekt genom denna webbplats. Inga krav avseende ett objekts skick, rättsliga status eller andra egenskaper kan därför riktas mot PN Trading. Vänligen ta del av alla regler och kontakta oss gärna vid frågor.

Få tag i bra och pålitliga Grossister !
Efter ett tag när man får fart på sina auktions affärer så är det kanske dax att göra som de stora aktörerna gör på olika nät auktions sajter - nämligen att leta efter bra grossister. Att hitta en bra relativt vettig grossist för en vissa produkter kan vara ganska knepigt. Att importera från grossister utomlands för att sedan sälja produkterna på online auktion här i Sverige kräver också att du gör detta lagligt och juridiskt korekt. Ett vettigt tips är att kolla på Ebay.com efter olika produkter som verkar vara lätta och lönsamma att sälja på auktion i Sverige. Många av grossisterna annonserar ut en del av sina produkter på den sidan. Viktigt att tänka på är att leta efter produkter som har en behaglig fraktkostnad, detta ifall varorna eventuellt måsta skickas tillbaka för reklamation eller dylikt.

 

Träffar: 8048
DMC Firewall is a Joomla Security extension!