Budget Strategi

Kategori: Fattig inriktning
Publicerad tisdag, 09 februari 2016
Skriven av Administrator

 

Styrmedel för att stärka sin ekonomiska situation.

Du eller jag kan någon gång i livet komma i kläm och hamna i mer eller mindre ekonomiska svårigheter.Man ska vara medveten om att använda en genomtänkt strategi för planeringen av de inkomster och intäkter man får in. Låt inte konsumtionen äta upp alla pengarna utan använd en genomtänkt strategi så att pengarna räcker längre. En viktig fråga är: Hur är din inställning till pengar - tänker du oftast att "Det ordnar sig säkert" eller "Jag får ordna det senare" Vill man sova gott om natten är det bättre att ta tag i sin ekonomi fortare än kvickt. Att få kunskap om sin egna ekonomi ger en befriande frihetskänsla och gör att du kan sova gott om natten utan att bekymra dig om morgon dagen.

Behöver du råd om du hamnar i ekonomisk misär.

Sök upp budget- och skuldrådgivningen i din kommun om du kommer i ekonomisk knipa. Ta, aktivt kontakt med de som du är skyldig pengar och be om räntebefrielse eller uppskov från betalningarna en tid. Ring kronofogden om det har gått så långt och be om råd och vägledning, vill du vara anonym så är det heller inget problem. Var noga med att prioritera betalning av hyra, försäkringar el och telefon. Köp inte saker för pengar som inte finns och undvik avbetalningar när du har hamnat i ekonomiska bekymmer. 

Riktmärke. och komma ihåg.

Man kan inte köpa sig lycka, det bästa man kan få i livet är faktiskt gratis. Sparar man till något man trånar efter blir det roligare att få och använda den saken / prylen än om man hade fått den på ett enklare sätt. Har men det knapert en kortare tid så var extra snål den perioden och kom igen när det finns mera resurser nästa gång.

De så kallade fasta kostnader är de kostnader som är svårast att påverka.  Man kan nämna till exempel försäkringar, hyran en del lån och bilen som fasta kostnader och är därigenom svåra att ändra på. Som bekant så måste de alltid betalas vad som än händer varje månad. Så har du nu en kostnadsbudget så blir det smidigare att se hur mycket du får över respektive månad. Dela upp dina fasta kostnader i 12 lika delar, denna summa måste du har för att klara de fasta utgifterna och det blir lättare att se vilka månader det är högra utgifter än genomsnittet, som naturligtvis också måste betalas. Men nu slipper du kanske problemet med att pengarna inte kommer att räcka till.

Avskaffa hungern och svälten

Kategori: Fattig inriktning
Publicerad söndag, 26 oktober 2014

Avskaffa hungern och svälten - går det ?

Hur ska det egentligen gå? Man räknar att jordens befolkning kommer att öka med ca tre miljarder människor fram till 2050. Det odlas en hel del spannmål men andelen åkermark som brukas går mer och mer åt till köttproduktion, vilket i sin tur kräver mera åkermark. Efterfrågan är stor och produktionen hänger inte med - dessutom kräver man idag en miljö- och klimatmässig, hållbar inriktning. Världens makthavare verkar försumma jordbruks produktionens betydelse. En fråga man kan ställa sig är om jorden egentligen har resurser att föda en befolkning på över 10 miljarder människor år 2050.

Ibland känns vissa saker svåra att råda över - produktionssystemet blir alltmer ansträngt. Klimathot, vattenbrist överbefolkning politisk oenighet, vad mer kan man kräva av de människor som bestämmer vår framtid. Trots en snabbare ökning av jordbruksproduktionen under de senaste decennierna lever fortfarande över en miljard människor i svält och hunger. En oansenlig, ökad köttkonsumtion, hård konkurrens om vete och majs från starkt subventionerade biodrivmedel i USA och EU, väder- och klimatfaktorer och en jordbruksfientlig politik i delar av världen har tunnat ut världens livsmedelslager, drivit upp priserna och gjort marknaden nervös. Mer än två miljarder människor på närmare 500 miljoner småjordbruk i Asien, Afrika och Latinamerika utgör en viktig del av lösningen till långsiktigt uthållig produktion. I fattiga länder går över hälften av familjeinkomsten till mat – hos oss är motsvarande siffra elva till tretton procent. Stadsbefolkningar kommer i kläm när priser stiger, samtidigt som småbönder utan överskott kortsiktigt kan ha intresse av billig mat. Men vad vi har bevittnat på världsmarknaden för livsmedel de senaste sex-sju åren är endast en partiell återhämtning, efter decennier av sjunkande priser.

Det är viktigt att Sverige på hemmaplan och internationellt – inom jordbruks-, miljö och klimat-, utrikes-, forsknings-, handels- och biståndspolitik – aktivt agerar tillsammans med världssamfundet för att möta de krav som ställs. Det är hög tid för alliansen och de rödgröna att klargöra vad de vill på dessa områden.

Gör saker gratis, Köp saker billigt

Kategori: Fattig inriktning
Publicerad lördag, 06 april 2013

Gratis är godare än beskt! Även om pengarna är slut och man är pank eller har långtråkigt eller känner att fantasin tryter finns det mycket att hitta på, särskilt på nätet. Om du tänker efter en stund kan du / ni säkert komma på några saker helt på egen hand men eftersom jag tog upp ämnet här kommer jag att hjälpa dig / er lite på traven och lägga ut lite tips där aktiviter eller vissa saker inte kostar någonting alls eller är otroligt billiga. Har man barn som tjatar i tid och otid är denna sida ännu mera intressant - Så kolla nedan !

8sidor8sidor.se Har du problem att läsa din nyhetssida? Här hittar du lättlästa nyheter, man erbjuds även uppläsning i olika hastigheter. Här finns även intressanta artiklar med lärartips, roliga korsord och olika frågor till texten.


biblioteketBibliotek.se  Här söker du efter alla böcker som kan tänkas finnas på ett bibliotek. Du får tillträde till alla svenska bibliotekens samlingar.

 

elib eliblogo2Elib Även här når du alla sveriges bibliotek och kan smidigt låna e-böcker från det egna biblioteket.

 

Lexin BildtemanLexin Bildteman Bild och ljud förklaringar på 16 olika språk och inom 31 teman . Om du väljer t.ex tyska så visas ett par snabbflikar i höger hörnet. Språkvalen är då: spanska, engelska och svenska. Bildteman utvecklas och växer hela tiden genom att nya språk läggs till kontinuerligt. Just nu finns Bildteman på 32 olika språk/språkvarianter.

 

barnensmtm02Barnens MTM Erbjuder boktips och små enklare spel som kan köras direkt på Nätet. På MTM finns talböcker. Det är böcker du kan lyssna på. Det finns många olika sorters talböcker för barn. Det finns också punktskriftsböcker, där bokstäverna är upphöjda punkter. En del punktskriftsböcker har taktila bilder, bilder du kan känna på.

barnbiblioteketBarnbibblan.se En site uteslutande för barn och barnsligt vuxna. Här är det inte viktigt om man kan läsa eller inte. Leka med ord och bokstäver, få boktips, lyssna på sagor, ramsor och sånger, upptäck andra sätt att kommunicera – bliss, pictogram, handalfabetet… allt det kan man göra i barnbibblan.

 

elevspel-300x73Elevspel.se Kunskapsspel för barn i svenska, matte, klockan, mm. Fungerar även surfplattor Välkommen till elevspel! Vi har spel som barnen i skolan tycker är roliga samtidigt som de lär ut kunskap. Lärande ska vara kul! Välj kategori nedan för förslag på roliga och pedagogiska spel för skolbarn i grundskolan.

fotofinnarenFotofinnaren  FotoFinnaren är en ständigt växande bildbank som har kommit till för att lärare och elever lätt ska kunna hitta bildmaterial att använda i undervisning och skolarbete. Bilderna får användas fritt för skolbruk.

 

klartextKlartext - Det finns vissa gånger som man önskade att nyheter kunde vara mera lättbegripligt. Så här är det nyheter på lätt svenska som gäller.

 

Jamendo  Erbjuder fri musik både i skolarbetet och när man vill ha fin musik hemma.

 

Läs en bra bok  Långtråkigt att inte ha något att göra en regnig sommarkväll. Här kommer lösningen - Se gratisböcker på skärmen, knappt några barnböcker tyvärr, de flesta böckerna här är för vuxna.

Gratis utbildningsprogram för Windows

Välkommen till dessa freewaresidor! Här kan man läsa om och ladda hem spel och utbildningsprogram för Windows. Lär dig språk, geografi med mera! Samtliga program är helt gratis och ska fungera med alla versioner av Windows, inklusive Windows Vista och Windows 7 !

Lär dig geografi. Öva på länder, flaggor, huvudstäder och andra städer i hela världen, eller lär dig Sveriges landskap och USAs delstater!
 
Ett program för barn (4-9 år) med originell grafik och musik. Öva på att läsa, räkna och skriva.
 
Ett program för små barn (2-6 år) med originell grafik och musik. Klottra, lek och lär med bokstäver och siffror!
 
Träna ditt engelska, tyska, franska och spanska ordförråd!
 
Gratis program som kan utöka ditt svenska ordförråd och förbättra din allmänbildning!
 
Lär dig det fonetiska alfabetet! (Finns endast på engelska).
 
Fyll din skärm med vackra citat av svenska poeter!
 
Vad är skillnaden mellan en sjuk gymnast och en sjukgymnast? Här kan du öva dig på att stava rätt.
 
Kryss & ringar - spela luffarschack.

 

 

Massor av roliga lekar - Tips på roliga lekar hemma och i skolan. Man blir aldrig för gammal för lekar! På Lekar.se ger vi förslag på alla typer av lekar, spel och kortspel. Vi vet ju alla hur svårt det kan vara att komma på olika lekar till en fest, möhippa, barnkalas eller andra festliga aktiviteter.

Papunet - Pålitliga Webbsidor med memory, pussel och mycket annat för de minsta och för AKK

Rim-rum UR  Kunskapslyftande, lärorika och trevliga barnramsor som lockar till att "ta det en gång till".

Lilla skolväskan - Bra effektiva länkar till spelsidor, pysselsidor och annat roligt för barnen i förskolsåldern.

Nuance röster Lyssna på dina egna skrivna texert eller klistra in text och lyssna på hur det låter på många olika språk och dialekter

 

 

 

 

Tips på - Gör En Budget !

Kategori: Fattig inriktning
Publicerad lördag, 06 april 2013

Budget - Budget tavla !

Har du sett lyxfällan - önskade du att även du hade fått hjälp av dessa proffs ? Nu kanske det inte blir så utan dina möjligheter är nu att ta tag i detta helt själv. En personlig budget ger bra överblick över dina inkomster och utgifter. Gör en egen budget och fundera på vad du kan minska ner på. Dina inkomster är lönen plus specifika bidrag. Glöm inte några utgifter inte ens de riktigt små.  Sätt dig sedan ner och tänk efter vad som är nödvändiga köp och vilka som var onödiga. En bra budgetkalkyl finns på konsumentverkets hemsida. Här nedan får du tips på en enkel tabell som du kan använda dig av.

Utgifter och InkomsterBudget
Sammanlagda inkomster kr
Utgifter kr
Livsmedel kr
Lunch kr
Kläder/skor kr
Fritid/lek kr
Hygien kr
Försäkringar kr
Förbrukningsvaror kr
Hemutrustning kr
Fast telefoni, mobil och Internet kr
El kr
Bil kr
Lån kr
Resor kr
A-kassa och Fackavgift kr
Läkare/Tandläkare kr
Barnomsorg kr
Sparande kr
Övrigt kr
Sammanlagda utgifter kr

Viktiga utgifter

Att prioritera rätt är en av de viktigaste saker man måste lära sig och att lära sig vilka utgifter som är viktigare än andra bör man också lära sig att tyda. Prioritera alltid de nödvändigaste utgifterna först, vilket man bruka anse att mat och husrum är. Sedan får man ta det i tur och ordning, till exempel försäkringar, utgifter för att hålla sig fräsch, betala till exempel busskort, mobil och fast telefon mm.

Att lägga undan en slant och spara är också viktigt och nåt man ska försöka göra månadsvis. Det är viktigt att både ha ett kortsiktigt och ett långsiktigt sparande. När du väl lagt undan lite pengar och har en buffert kan du med gott samvete unna dig saker som du tidigare kanske har avstått från.

Många tänker att det är tråkigt att göra en budget - men det kan vara otroligt lönsamt, samtidigt som man har koll på vart alla pengarna tar vägen. Du behöver inte att bekymra dig för din ekonomi på samma sätt - för nu har du ju en plan på hur du ska använda dina pengar innan de tar slut. Genom att följa en plan och en personlig budget ser du snart om du spenderar dina pengar på onödiga saker och kan därför genast justera detta till nästa sammanställning.

Att göra en budget kan låta som ett tråkigt jobb, men det kan visa sig vara lönsamt! Här kan du läsa mer om varför du ska göra en, vad du ska tänka på och dessutom kan du ta hjälp av Smartare pengars budgetkalkylator.

Hur fungerar en budget

Att ha en bra, effektiv hushållsbudget är ett bra sätt att ha koll på hur mycket cashflöde som kommer in och hur mycket som går ut. Ungefär som att bygga en damm till en flod som är på väg att svämma över, alltså en effektiv, ekonomisk livförsäkring. När pengarna har en benägenhet att bara försvinna så där utan anledning är det hög tid att undersöka vad det hela beror på. Så ! När det en månad kommer in mera inkomster så finns det naturligtvis också mera utrymme för köp av de saker som du / ni alltid har på er önskelista och som det då finns utrymme för att köpa utan att budgeten går i sank. Är floden för stor och mäktig är det risk för att dammen brister och utrymmet för en stram budget kommer att misslyckas för att bufferten är raserad. Det är inte svårt att göra en privat budget för dig själv eller en hushållsbudget för hela din familj, och den lilla investeringen i tid som behövs, vill betala sig tillbaka flera gånger. Slutsatsen är att även om det är lite tidsödande att göra en budget, så kan du räkna med att få lön för mödan genom en förbättrad och friskare ekonomi.

Sälj saker på Auktion

Kategori: Fattig inriktning
Publicerad torsdag, 24 januari 2013

Sälja saker på Auktion via nätet - nya inne grejen !

Har man samlat på sig en mängd med saker eller prylar som man inte har användning för längre, kan man prova att tjäna lite extra pengar med att prova på försäljning via auktion på nätet, (nätauktion) men vad ska du / man sälja?

Men den eviga frågan är naturligtvis ? Vad ska jag eller vad kan jag sälja? Så med min artikel här nedan, vill jag gärna förmedla tips och information och att den blir som en idéspruta så att du kommer igång så fort som möjligt.

Så ! Om du har tänkt att sälja något
Det är faktiskt inte alls komplicerat att sälja saker eller prylar på en Nätauktion. Men ett tips är att skriva korrekt och kortfattat om den prylen som man ämnar att sälja så att det inte missförstås av köparen vad han eller hon kommer att få sig tillskickat om det blir affär av. Att minimera alla stavfel och liknande är också en bra regel att följa så att inte annonsen upplevs som slarvigt skriven, vilket drar ner möjligheten att sälja varan ganska många procent.

Notera gärna i annonsen hur hög fraktkostnaden kommer att bli och hur du vill att köparen ska betala varan eller prylen så att ni kan slutföra affären så smidigt och snabbt som möjligt. Om det finns ett användbart, personligt bankkonto så är detta en bra sätt att hantera betalningen. Att skaffa ett konto på PayPal (www.paypal.com/se) är ett annat säkert sätt att hantera olika slags betal alternativ med. Fördelen med Paypal är att man behöver inte ange sitt riktiga bankkonto-nummer, vilket absolut verkar tryggare för de flesta.

Starta din auktion på kvällen när de flesta intressenterna är hemma och är inloggade samtidigt för att trissa upp priset lite extra. Lägg in din annons så att sluttiden är nånstans vid kl. 20.00 - 21.00 - då det verkar vara som mest fart på budgivningen.

 

NÄT AUKTIONER - LÄNKAR:

Tradera.com  Tradera.com - Köp och sälj på - säkert och väldigt ofta, mer än 400 000 pågående auktioner. Det är spännande att köpa och sälja olika prylar i auktionsform. Auktioner, internetauktioner, webbauktioner.

E-Bay - Auktioner   Globalt sett - Världens i sär klass största onlinecommunity för köpare och säljare! Här kan man köpa och sälja allt möjligt som du inte längre har nytta av samtidigt som nya vänkontakter knyts. Auktionstorg, auktionslänkar, köp och säljauktioner.

Auktion.se  Söker du en specifik auktion i din närhet? Söker du efter ett specifikt föremål eller pryl på en auktion? Då är detta den rätta webbsidan att leta på. Auktion.se ger dig Sveriges bredaste och mest uppdaterade lista på auktionsfirmor runt om i Sverige. Klicka dig fram till rätt auktiosverk.

ps.nu Gör en bra affär! PS.nu har funnits sedan 2006 men faktum är att köpare och säljare har gjort bra affärer hos oss i över 60 år. Gör en bra affär du också!

netauktion.se  Netauktion säljer via nätauktion egendom för företag, konkursförvaltare, dödsbon, leasingbolag, mm. Här erbjuds möjligheten att på auktion köpa allehanda produkter, från kläder, maskiner, verktyg, fordon (bilauktioner) och möbler till kompletta verksamheter.

hammaroauktionsverk.com   Ett av de 10 ledande auktionshusen i Sverige med över 60 år i branschen. Nätauktioner varje dag.

auctionet.com  Auctionet.com är den breda auktionssajten. Vi samlar många av Sveriges auktionshus på en enda marknadsplats där du kan bjuda på expertvärderade föremål på nätauktion. Alla föremål visas på ett liknande sätt med bra bilder.

pantbanken.se/auktioner  Pantbanken Sverige är ett av landets ledande och mest expansiva pantbanksföretag. Vår affärsidé är att belåna värdesaker och att göra det bättre än någon annan. Gå till våra online auktioner och bjud på många olika artiklar. Våra värderingsmän har en bred erfarenhet av att värdesätta föremål av alla slag. Vi arbetar med allt från exklusiva juvelsmycken och vintagegitarrer till den senaste hemelektroniken och antikviteter. Vi ger dig råd och hjälp, så att ditt besök hos oss blir så enkelt som möjligt.

pn-trading.se  PN Trading AB (PN Trading) fungerar som ombud för olika konkursförvaltare vid försäljning av konkursegendom. PN Trading är således aldrig avtalspart vid en försäljning av objekt genom denna webbplats. Inga krav avseende ett objekts skick, rättsliga status eller andra egenskaper kan därför riktas mot PN Trading. Vänligen ta del av alla regler och kontakta oss gärna vid frågor.

Få tag i bra och pålitliga Grossister !
Efter ett tag när man får fart på sina auktions affärer så är det kanske dax att göra som de stora aktörerna gör på olika nät auktions sajter - nämligen att leta efter bra grossister. Att hitta en bra relativt vettig grossist för en vissa produkter kan vara ganska knepigt. Att importera från grossister utomlands för att sedan sälja produkterna på online auktion här i Sverige kräver också att du gör detta lagligt och juridiskt korekt. Ett vettigt tips är att kolla på Ebay.com efter olika produkter som verkar vara lätta och lönsamma att sälja på auktion i Sverige. Många av grossisterna annonserar ut en del av sina produkter på den sidan. Viktigt att tänka på är att leta efter produkter som har en behaglig fraktkostnad, detta ifall varorna eventuellt måsta skickas tillbaka för reklamation eller dylikt.

 

Fler artiklar...

Our website is protected by DMC Firewall!